Εικ. Ο Στέφανο Μπορτζιονόβο από την Κοριέρε ντε λα Σπορτ.

Ο Στέφανο Μπορτζιονόβο, 44 ετών, διεθνής παίκτης της Φιορεντίνα της Μίλαν, βρέθηκε να πάσχει από τη νόσο του Λου Γκέρινγκ, που προσβάλει ιδιαίτερα τακτικά τους αθλητές, και συγκεκριμένα, τους ποδοσφαιριστές, και χαρακτηρίζεται από βλάβη στα πρόσθια κέρατα του νωτιαίου μυελού, που με τη σειρά τους προκαλούν χρόνιες ατροφίες των μυών και οδηγούν τον ασθενή στο θάνατο.
Παλιοί συναθλητές και εν ενεργεία ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ιταλίας, ο Καναβάρο και ο Μπουφόν, στην κυριολεξία τρομαγμένοι, ζητούν από την ομοσπονδία τους και την κυβέρνηση της χώρας άμεση εξέταση και έρευνα του προβλήματος, καθώς και να βρεθεί η αιτία.
Βέβαια, η αδυναμία αυτή είναι χρόνια και γνωστή ως προς την έρευνα και οι ελπίδες είναι ελάχιστες. Κάποια ομάδα εργάζεται στις ΗΠΑ, στον ιδιωτικό τομέα, με λεφτά από δωρητές, οι οποίοι πάσχουν και οι ίδιοι, και τα αποτελέσματα είναι φτωχά.
Ας ελπίσουμε ότι το καινούριο σύμπτωμα του επώνυμου θύματος του Λου Γκέρινγκ να αυξήσει το ενδιαφέρον και να χορηγηθούν πιο πολλά λεφτά στην έρευνα.
Μπορείτε επίσης να ανατρέξετε και στο παρακάτω κείμενο:
http://neurotalk.blogspot.com/2008/06/blog-post_20.html

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.