Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΤΟΥ ΠΕΚΙΝΟΥ


Η Ελλάδα γύρισε με ελάχιστα μετάλλια από το Πεκίνο, σε σύγκριση με τους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας τέσσερα χρόνια πριν.
Αντίθετα, αρκετοί αθλητές μας και εκπρόσωποι γύρισαν πίσω με κατηγορίες για παράνομο ντόπινγκ και δέχθηκαν εισαγγελικές προσκλήσεις για δικαστική έρευνα. Οι κρατικοί λειτουργοί του αθλητισμού και οι παράγοντες (στελέχη) δηλώνουν ότι προέχει το ξεκαθάρισμα του ελληνικού αθλητισμού από το ντόπινγκ. Το ξεκαθάρισμα αυτό αρχίζει κυρίως με την κατάργηση των προνομίων του αθλητισμού π.χ. ένα νεαρό παιδί που φέρνει χρυσό μετάλλιο δεν θα γίνεται ταγματάρχης. Έτσι, λοιπόν, και οι φιλόδοξοι για μια τέτοια καριέρα και οι γύρω από αυτούς εγκαταλείπουν μαζικά τον χώρο. Έτσι νομοτελικά υποβαθμίζεται και φθίνει πλέον η «αγορά» του ντόπινγκ για τον αθλητισμό στην Ελλάδα.
Μια χώρα χωρίς υποδομές, αθλητική τεχνογνωσία, σχεδιασμό και κουλτούρα μαζικού αθλητισμού με ελάχιστους επαγγελματίες αθλητές, όταν χάνει την «αγορά» του ντόπινγκ χάνει το υπόβαθρο της στον αθλητισμό.
Άρα, στην γενική απογοήτευση και κατάθλιψη έρχεται και ο καταποντισμός του μοντέρνου – πρόσφατου «αθλητικού» κινήματος στην Ελλάδα μετά την άρση της προσωρινής ασυλίας στο ντόπινγκ που είχε.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.