ΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ – ΠΑΝΙΚΟΣ & ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ



Οι βιορυθμοί του ανθρώπου, που συντονίζουν τη ζωή του και τη συμπεριφορά του, κατευθύνονται και συντονίζονται από τον εγκέφαλό του. Ένας ιδιαίτερα βασικός ρυθμός είναι ο κιρκαδικός.
Είναι ο ρυθμιστής του κύκλου ύπνου – εγρήγορση. Ο κιρκαδικός ρυθμός σχετίζεται άμεσα με την παραγωγή της μελατονίνης. Η μελατονίνη με τη σειρά της, πέρα από τον ύπνο, ρυθμίζει και το θυμικό του ανθρώπου. Ελάττωση της μελατονίνης προκαλεί κατάθλιψη με κορύφωση την αϋπνία, τον πανικό και την αυτοκτονία.
Σε ορισμένες εποχές του χρόνου σε ορισμένες περιοχές της γης (κυρίως σε ικανά υψόμετρα) οι κορυφώσεις του μαγνητικού πεδίου ή οι μαγνητικές θύελλες επηρεάζουν σημαντικά τον κιρκαδικό ρυθμό και σε συνέχεια, την παραγωγή της μελατονίνης και την όξυνση της αυτοκτονικής τάσης.
Περίπου ένα 20% των ατόμων που προσβάλλονται από την όξυνση των μαγνητικών πεδίων εντονότερα, παρουσιάζουν ταυτόχρονα και καρδιοαγγειακές διαταραχές.
Αυστραλοί, Ρώσοι και Νοτιοαφρικάνοι επιστήμονες με μακροχρόνιες έρευνες διερεύνησαν τη σχέση της ανθρώπινης ψυχικής υγείας με τις κορυφώσεις των μαγνητικών πεδίων και πιστοποίησαν αυτή την επίδραση.
Άλλωστε, τα τελευταία χρόνια η εφαρμογή του διακρανικού μαγνητισμού που εφαρμόζεται σε όλα τα μοντέρνα ψυχιατρικά ινστιτούτα και έχει σώσει πολλούς ασθενείς από την κατάθλιψη με αυτοκτονικές τάσεις, επιβεβαιώνει τη σχέση μαγνητικών πεδίων με ψυχιατρικές διαταραχές.
Ίσως στην έρευνα της σχέσης των μαγνητικών πεδίων των μετεωρολογικών συμβάντων με τις ψυχικές αντιδράσεις των ανθρώπων βρεθεί ένα ουσιαστικό θεραπευτικό βοήθημα για την κατάθλιψη.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.