Ο ΕΥΑΛΩΤΟΣ ΣΤΗΝ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ ΑΣΘΕΝΗΣ

ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ ΜΕΡΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΟΤΑΝ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ, ΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΥΑΛΩΤΟ ΣΤΙΣ ΨΥΧΩΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Η ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ
Όταν μιλάμε για ευάλωτους σε σχιζοφρένεια ανθρώπους σκεφτόμαστε τρεις πιθανές γενεσιουργές αιτίες. Πρώτον είναι η κληρονομική γενετική πλευρά, το δεύτερο είναι το σωματικό οργανικό πρόβλημα που τυχόν υπάρχει π.χ. δυσλειτουργία εγκεφάλου και το τρίτο είναι ο τρόπος ζωής που έχει ο καθένας από εμάς. Γενετικά προβλήματα κληρονομικού τύπου υπάρχουν πάντα σε όλες τις οικογένειες για την μία ή άλλη μορφή. Εάν η οικογένεια είναι επιβαρυμένη στο σημείο αυτό με σχιζοφρενική ψύχωση, σίγουρα ένα υπόλοιπο θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και ακόμη να ερευνηθεί πιο έντονα.
Όταν υπάρχει ένας οργανικός σωματικός λόγος ιδιαίτερα δε όταν αυτό οφείλεται στην περίπτωση εγκεφαλικών διαταραχών, τότε πρέπει να γίνει ακόμη πιο διεξοδικός έλεγχος.
Tέλος ότι αφορά το στυλ ζωής εκεί πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα ότι ένας τρόπος να αποφύγουμε το στρες είναι να μπορούμε να υπερνικούμε τις μικρές παραμέτρους της καθημερινότητας.
Γενικά το ότι κάποιος είναι ευάλωτος, δεν εμποδίζει το να έχει μια φυσιολογική ζωή και μάλιστα να μεγαλουργεί μερικές φορές ακόμη διότι ο τρόπος που κανείς επιβάλλεται εναντίον ακριβώς αυτού του ελλείμματος όπως λέει και ο Νίτσε δεν τον σκοτώνει αλλά τον δυναμώνει. Έχουμε πάρα πολύ μεγάλους καλλιτέχνες, επιστήμονες, πολιτικούς οι οποίοι παρόλο που ήταν ευάλωτοι σε αυτό το σημείο κατόρθωσαν και να επιβληθούν στην τέχνη τους ή στην δουλειά τους χωρίς να έχουνε μεγάλες επιπτώσεις επειδή ξέρουν έγκαιρα να αντιμετωπίζουν τα πράγματα έχοντας αυτογνωσία στο ότι αφορά πόσο ευάλωτοι είναι.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.