ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΕΓΕΡΣΗ ΣΤΗΝ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ

ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ Η ΚΑΙ ΠΡΟΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΣΠΑΣΗ ΚΑΙ Η ΕΝΤΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΚΑΤΕΧΟΝΤΑΙ.
Συνήθως όταν δεν ξεσπάει ακόμη η ψυχωτική κρίση έχουμε προς τα έξω μια εικόνα του ασθενούς που με το πρώτο βλέμμα φαίνεται πολύ ήσυχος και απασχολημένος κυρίως με τον εαυτό του χωρίς να λαμβάνει υπόψη το εξωτερικό του περιβάλλον. Αυτή η εικόνα είναι για τον αδαή. Eνα έμπειρο μάτι με ψυχιατρική πείρα, μπορεί να διακρίνει αμέσως την εσωτερική σύσπαση από την οποία διακατέχεται ο ασθενής που είναι συνδεδεμένη με έντονο αίσθημα φόβου και γενικής αμηχανίας.
Σε κάθε εξωτερικό σημαντικό ή ασήμαντο ερεθισμό είτε είναι ο θόρυβος της κυκλοφορίας είτε κάποια εντατική συνομιλία ή ακόμη ένα τυχαίο γεγονός του δρόμου, είναι δυνατόν να αυξήσει πάρα πολύ αυτήν την ένταση σε σημείο να ξεσπάσει μια πάρα πολύ μεγάλη διέγερση.
Η διαπίστωση αυτού του σημείου είναι πάρα πολύ ουσιαστική και για την διάγνωση και αργότερα για την θεραπεία και πρέπει ο ασθενής για αυτήν την κατάσταση το δυνατόν γρηγορότερα να «δεχθεί» τις πρώτες βοήθειες από έναν ψυχίατρο. Είναι απαραίτητη μια φαρμακευτική δοσολογία ηρεμιστικών και αντιψυχωτικών φαρμάκων σε δόση τέτοια που να έχει στόχο την άμεση διακοπή της έντασης στην κατάσταση αυτή. Εάν δεν προληφθεί τότε πλέον το ένα σύμπτωμα διαδέχεται το άλλο και ο ασθενής πέφτει εκτός ελέγχου.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.