Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ ΤΟΥ ΕΓΩ ΚΑΙ ΙΔΕΕΣ ΕΠΗΡΕΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΚΥΡΙΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ
Όταν αναφερόμαστε σε διαταραχές του «ΕΓΩ» εννοούμε ότι σε ορισμένους ανθρώπους έχει διαταραχθεί η μοναδικότητα και το ανεπηρέαστο της προσωπικότητας.
Συγκεκριμένα οι άνθρωποι παρουσιάζουν τέτοια συμπτωματολογία, αισθάνονται επηρεασμένοι εκ των έξω έχουνε την αίσθηση ότι είναι μαριονέτες ή ρομπότ κάποιας εξωτερικής δύναμης που τους κατευθύνει σύμφωνα με την δική της θέληση.
Πολλοί έχουν επίσης την άποψη ότι τελούν κάτω από ύπνωση και υπόκεινται σε μια ξένη θέληση ότι αφορά τις πράξεις τους και τα λεγόμενα τους. Αναφέρουν σαν κύριο χαρακτηριστικό ότι οι ιδέες τους μπορεί να διαβάζονται από τους άλλους ή να εξάγονται από άλλους ενώ οι ίδιοι ζουν σε μια φτώχια ιδεών. Παράλληλα υπάρχει στους ασθενείς έντονα η πεποίθηση ότι συχνότητες, ιδέες, εντυπώσεις και απόψεις μπορούν να εισχωρούν μέσα στο κεφάλι τους από μια εξωτερική ξένη πλευρά. Σε ορισμένες φορές που η συμπτωματολογία προχωράει αλματωδώς έχουν και οι ίδιοι την αίσθηση ότι μπορούν να διαβάζουν ξένες ιδέες. Η ακόμη περισσότερο οι ίδιες ιδέες να συνδιαλέγονται μαζί τους εσωτερικά κατά κάποιο τρόπο με μια «εσωτερική ηχώ».
Με αυτόν τον τρόπο καταλήγει η ψευδαίσθηση ότι παράγονται από τον ίδιο το οργανισμό οι ίδιες φωνές, ακούει κανείς τις φωνές του, τις σκέψεις του και τους διαλογισμούς του. Υπάρχει μια πολυπλοκότητα σε όλη αυτή την προσπάθεια διάγνωσης διαταραχών των εγώ και των ξένων επιδράσεων αλλά και μόνο το ότι αναφέρεται ο ασθενής σε αυτές τις καταστάσεις υπάρχει μεγάλη υποψία ότι ήδη μια ψύχωση βρίσκεται σε εκκίνηση.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.