ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ ΤΩΝ ΗΜΙΚΡΑΝΙΩΝ ΠΟΥ ΜΙΜΟΥΝΤΑΙ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ.
Η επιπλεγμένη ημικρανία είναι ημικρανική εγκεφαλική διαταραχή με οπτικές διαταραχές, δυσαρθρία, αστάθεια, παρέσεις, ημιπαρέσεις μέχρι και τετραπληγία, ημιαισθησία και έντονο πονοκέφαλο.
Κατά κανόνα είναι κληρονομικής αιτιολογίας. Πολύ τακτικά συνοδεύεται από παρέσεις των οφθαλμικών νεύρων κοινό κινητικό και απαγωγό που πιέζονται τα στελέχη τους μέσα στο κρανίο από την διογκωμένη καρωτίδα της μιας μεριάς.
Η κατάσταση αυτή διαρκεί από λεπτά έως μέρες και μπερδεύει την διάγνωση. Τις περισσότερες φορές εκλαμβάνεται ως εγκεφαλικό και έχει λάθος αντιμετώπιση.
Η επιπλεγμένη ημικρανία είναι μια κλινική μορφή που χρειάζεται άμεσο νευρολογικό και νευροφυσιολογικό έλεγχο (ηλεκτροεγκεφαλογράφημα) για να μπορεί να αντιμετωπισθεί έγκαιρα. Εάν δεν γίνει η έγκαιρη αντιμετώπιση οι εξελίξεις είναι δραματικές, τα συμπτώματα αθροίζονται και οι βλάβες είναι μόνιμες.
Η όλη κατάσταση της επιπλεγμένης ημικρανίας μπορεί να γίνει ακόμη πιο περίπλοκη εμφανίζοντας τις ίδιες διαταραχές χωρίς τον κεφαλόπονο.
Πράγμα που δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την κατάσταση.
Η περίπτωση αυτής της επιπλεγμένης ημικρανίας χωρίς όμως κεφαλαλγία χαρακτηρίζεται ως εγκεφαλικό ισοδύναμο και πρέπει πάντα να λαμβάνεται υπόψη.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.