ΣΧΙΖΟ – ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΨΥΧΩΣΕΙΣ

ΜΙΑ ΥΠΟΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΣΧΙΖΟ – ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΨΥΧΩΣΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΙΑ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ
Στις σχιζο – συναισθηματικές ψυχώσεις πέρα από τα γνωστά συμπτώματα των σχιζοφρενειών όπως είναι η παράνοια, οι ψευδαισθήσεις, οι διαταραχές τους «Εγώ», πάρα πολύ τακτικά παρουσιάζονται και διαταραχές του θυμικού που πολλές φορές το ψυχωτικό τους επίπεδο υπερβαίνει αυτό της σχιζοφρενικής ψύχωσης.
Συγκεκριμένα οι εν λόγω ασθενείς μπορούν να παρουσιάσουνε έντονη καταθλιπτική συνδρομή με υπέρμετρες εμφανίσεις καταστάσεων πανικού, συνδεδεμένες με ψυχοκινητική διαταραχή, δραστηριότητα και πολλές φορές επιθετική συμπεριφορά η οποία καθόλη την διάρκεια της ψύχωσης καθημερινώς ανεβάζει συμπτωματολογία.
Αρκετές φορές οι σχιζο – συναισθηματικές ψυχώσεις ξεκινάνε από μια κατάσταση καταθλιπτική και κατά την διάρκεια της εξέλιξής στους παρατηρείται «ένα γύρισμα» σε μια μανιακή διάσταση, με μια υπερεκτίμηση του «Εγώ», χαλάρωση της κριτικής ικανότητας και συμπεριφορά της υπερβολής.
Πρόκειται για πάρα πολύ δύσκολη υποομάδα των σχιζοφρενικών ψυχώσεων που η θεραπεία τους λόγω της πολυσυνδρομικότητας που έχουνε είναι ιδιαίτερα δύσκολη και στην τροποποίηση και στην διεκπεραίωση.
Βέβαια όσο πιο γρήγορα γίνεται αντιληπτή ισχύει και εδώ ο κανόνας, έχουμε μεγαλύτερες ελπίδες θεραπείας και αποκατάστασης.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.