Η ΝΟΣΟΣ ΤΟΥ HASHIMOTO Η ΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΑΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟΠΑΘΕΙΑ HASHIMOTO ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΙΣΤΟ.
Σε ένα μεγάλο ποσοστό πάνω από 90% των ασθενών έχουμε μια αυτοάνοση θυρεοειδίτιδα με πολύ υψηλό τίτλο αντιθυρεοειδικών αντισωμάτων.
Αυτό συμβαίνει σε όλες τις ηλικίες περισσότερο στις γυναίκες από ότι στους άντρες, δεν παύει όμως να προσβάλλει και μικρά παιδιά.
Οι ασθενείς πρέπει να εξετάζονται διεξοδικά σε ότι αφορά το ατομικό ή οικογενειακό ιστορικό και για το ίδιο νόσημα της εγκεφαλοπάθειας hashimoto που είναι αυτοάνοσο αλλά και για άλλα νοσήματα αυτοανόσου χαρακτήρα.
Τέτοια νοσήματα είναι η αλωπεκία, ο σακχαρώδης διαβήτης, ο υποπαραθυρεοειδισμός, κακοήθη αναιμία, μυασθένεια Gravis, σκλήρυνση κατά πλάκας, ατροφία πολλαπλών εγκεφαλικών συστημάτων. Βλέπουμε δηλαδή ότι υπάρχει μια μεγάλη γκάμα από ασθένειες που όταν είναι μέσα στο οικογενειακό αναμνηστικό μπορούν να βρεθούν και να εντοπιστούν με την απλή λήψη του και να εξηγηθεί έτσι η γονιδιακή προδιάθεση ή τυχόν συνοσηρότητα που μπορεί να υπάρχει.
Όσο και αν φαίνεται περίεργο η λήψη σε βάθος του ιστορικού είναι τουλάχιστον για την εγκεφαλοπάθεια hashimoto ένα από τα πλέον ουσιαστικά ιατρικά εργαλεία για την αντιμετώπισή της.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.