ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΚΑΙ ΒΑΡΟΣ

ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΤΙ Η ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΙΚΟΥ ΒΑΡΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ.
Η σχέση αυτή είναι αντιστρόφως ανάλογη σε ότι αφορά το βάρος του σώματος.
Αυτό κατά κύριο λόγο εξηγείται από το γεγονός ότι όταν το αυξημένο βάρος είναι παρόν υπάρχουν πολλές μεταβολικές διαταραχές όπως π.χ. ο διαβήτης, χοληστερίνη, τριγλυκερίδια, τα οποία μέσω του μεταβολικού δρόμου και της διαδρομής που έχουνε, συρρικνώνουν την μάζα του εγκεφάλου με αποτέλεσμα να μειώνεται και η απόδοσή του.
Εδώ μάλιστα υπάρχει και ένα πιγκ-πογκ που πρέπει να το εντοπίσουμε μόλις ο εγκέφαλος αντιληφθεί ότι συρρικνώνεται η μάζα του αυτόματα οδηγείται σε μια απάθεια και αδράνεια που με την σειρά φέρνει λιγότερη κίνηση και περισσότερο βάρος στο σώμα.
Πολλοί μάλιστα είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι αυτό είναι το ουσιαστικό πρόβλημα δηλαδή η λειτουργία του εγκεφάλου και δευτερογενώς η λειτουργία του σώματος.
Πάντως όπως και να έχει το θέμα, η κίνηση και η δίαιτα μερικές φορές μέχρι του επιπέδου της νηστείας και της πείνας είναι απαραίτητες προκειμένου να διατηρήσουνε την ομαλή λειτουργία και το ιδανικό βάρος του εγκεφάλου μετά τα 50.
Οι καταχρήσεις οπωσδήποτε και ότι άλλο φέρνει μια μικρής στάθμης κίνηση και ενεργητικότητα στην μέση ή μεγαλύτερη ηλικία, έχουνε προδιάθεση για συρρίκνωση του εγκεφάλου.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.