Η ΠΟΛΥΡΙΖΙΤΙΔΑ Ή ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΓΚΟΥΛΙΕΝ ΜΠΑΡΕ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΡΙΖΩΝ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΩΤΙΑΙΟ ΜΥΕΛΟ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝΕ ΣΤΑ ΑΚΡΑ.
Καμιά φορά αυτή η ασθένεια είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη γιατί προσβάλλει και τις ρίζες που φροντίζουν τους θωρακικούς μύες άρα και την αναπνοή. Το επόμενο βήμα είναι να έρθει μια αναπνευστική δυσχέρεια που επιταχύνει την δυσάρεστη κατάσταση.
Η πολυριζίτιδα είναι μια νόσος που αποτελεί άμεση θεραπεία και κυρίως με άμεση προστασία της καρδιάς και επειδή κατά κύριο λόγο προέρχεται από ιώσεις όπου ο πιο συνηθισμένος ιός είναι ο Epstein Barr πρέπει να έχουμε και άμεση θεραπευτική επέμβαση. Αυτό παλιά δεν ήτανε γνωστό διότι δεν υπήρχανε οι σύγχρονες ιολογικές μέθοδοι να εντοπιστούν οι ιοί οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την αρρώστια έτσι ώστε να ληφθεί μέριμνα. Συνηθιζόταν παλιά να δίνεται και κορτιζόνη σε αυτές τις περιπτώσεις διότι υπήρχε η γνώμη ότι οι ιοί που την προκαλούν ταυτόχρονα δημιουργούν και μια αλλεργική αντίδραση με μια ανοσολογική απάντηση του οργανισμού.
Πάντως εδώ ισχύει το αξίωμα οπωσδήποτε μια θεραπεία πάρα καμία θεραπεία.
Έστω και αν η αρχική θεραπεία θεωρηθεί ότι είναι σε εσφαλμένη οδό μπορεί να διορθωθεί ενώ στην αντίθετη περίπτωση είναι η αρχή του τέλους.
Συνεπώς ασθενείς που πάσχουν από αυτή την πάθηση ή παρόμοιες και έχουνε αρχίσει τις θεραπείες επουδενή λόγο πρέπει να διακοπούν.
Οι θεραπείες είναι από απλές, χορήγηση φαρμάκων μέχρι και πιο σύνθετες πλασμαφαίρεση όπου καθαρίζεται το αίμα από τα στοιχεία εκείνα που υποτίθεται ότι προκαλούν την ασθένεια. Χρειάζεται ειδική προσοχή και ενημέρωση του ασθενούς και όσο γίνεται πιο γρήγορη αρχή της αγωγής.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.