ΝΟΣΟΣ ΤΟΥ GRAVES ΚΑΙ HASHIMOTO

O ΘΥΡΕΟΕΙΔΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ «ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ» ΤΩΝ ΟΡΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΥΤΟΑΝΟΣΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ.
Αυτή η αυτοάνοση διαταραχή μπορεί να εκδηλωθεί ή με υπερθυρεοειδισμό ή με υποθυρεοειδισμό οπότε ανάλογα έχουμε τα σύνδρομα Graves και hashimoto.
Ασθενείς με νόσο του Graves παρατηρούνται να μεταλλάσσονται σε ασθενείς με hashimoto ιδιαίτερα μετά από υφολική θυρεοειδεκτομή και χωρίς ραδιενεργό ιωδίου οπότε έχουμε την εμφάνιση υποθυρεοειδισμού.
Το ποσοστό εκδηλώνεται στο πρώτο έτος της θεραπείας και αυξάνεται αργά τα επόμενα χρόνια.
Σε αυτές τις περιπτώσεις, που είναι πάμπολες, χρειάζεται να γίνεται ειδική έρευνα σε τακτικά διαστήματα έτσι ώστε στον κατάλληλο χρόνο να εντοπιστεί ή μια ή η άλλη περίπτωση προκειμένου να έχουμε την ανάλογη θεραπεία την κατάλληλη χρονική στιγμή.
Μιλάμε για νοσήματα πάρα πολύ συνηθισμένα και με μια έντονη αυξητική τάση τα τελευταία χρόνια, δυστυχώς ακόμη και στα παιδιά.
Βέβαια αυτό προϋποθέτει την συνεχή επαγρύπνηση και ένταση έτσι ώστε με εύκολο τρόπο στην κατάλληλη χρονική στιγμή να γίνεται η διάγνωση που πρέπει και να λαμβάνονται τα μέτρα που πρέπει.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.