Η ΠΑΡΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΜΙΣΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΜΙΣΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΕ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΤΟΥ ΒΛΕΦΑΡΟΥ ΚΑΙ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΒΟΛΗΣ ΤΟΤΕ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΜΙΑ ΒΛΑΒΗ ΣΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ Η ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΝΕΥΡΟ.
Αυτού του είδους η προσβολή εμφανίζεται τακτικά σε πολλές νευρολογικές αρρώστιες αλλά εκείνο που πρέπει να μας ανησυχήσει ιδιαίτερα είναι πως όταν συμβεί κάτι τέτοιο πρέπει να ξέρουμε ότι η βλάβη είναι πολύ κοντά στο πρόσωπο και όχι στον ανώτερο εγκέφαλο. Δηλαδή εκείνο που πάσχει είναι το προσωπικό νεύρο και πρέπει να λάβουμε μέτρα ώστε να υποχωρήσει γρήγορα.
Συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις χορηγούμε ανάλογα με την πάθηση κορτιζόνη, αντιρευματικά φάρμακα και κάνουμε τοπικές φυσιοθεραπείες.
Όταν συμβεί μια τέτοια πάρεση είναι απαραίτητο να ασκήσουμε όλη την θεραπευτική αγωγή μέχρι να υποχωρήσουν τα συμπτώματα τελείως.
Εάν αναβληθούνε επειδή οι θεραπευτικές αγωγές ή επειδή το όλο γεγονός δεν είναι επώδυνο πολλές φορές για κάποιους ανθρώπους όχι και ενοχλητικό τότε έχουμε μόνιμες βλάβες οι οποίες αφήνουν ένα υπόλοιπο της πάρεσης για όλη την ζωή.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.