ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ

ΕΝΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ ΚΑΙ Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.
Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι το κίνητρο παίζει στους ανθρώπους πάρα πολύ μεγάλο ρόλο, πολλές φορές περισσότερο και από την λογική.
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι άνθρωποι σχεδόν με τον χαρακτήρα που έχουν, 50% προέρχεται από τα γονίδια τους και το υπόλοιπο 50% από τις εξωτερικές περιβαλλοντολογικές επιδράσεις.
Μπορούμε να θεωρήσουμε ότι γύρω στα 12 με 14 στις αρχές της εφηβείας κλείνει ο κύκλος της προσωπικότητας και πλέον μένουνε οι εξωτερικές επιδράσεις και η ένταση με τα οποία αυτός ο ήδη δημιουργημένος χαρακτήρας προχωράει και τα αντιμετωπίζει δημιουργώντας τις προϋποθέσεις αν και δύσκολα αλλάζει την δομή του.
Έτσι λοιπόν ένα από αυτά είναι το σύστημα του «κινήτρου» προκειμένου να θέσει στην διάθεση την αλλαγή. Δεύτερον πρέπει κανείς να γνωρίζει ποια είναι τα αντικείμενα, τα προγράμματα αυτά που μπορεί εύκολα να ανταπεξέλθει.
Σε αυτόν τον λογαριασμό πρέπει να προστεθεί τι θέλει κανένας ακόμη να πετύχει από την ζωή του και πόση δύναμη έχει να το φορμάρει έτσι όπως ελπίζει ότι θα τα καταφέρει.
Ακριβώς ο εγκέφαλος επειδή είναι προσαρμοσμένος στην ηλικία του σχηματισμού χαρακτήρα των 12 ετών πάντα πρέπει να ξεκινάμε από την αφετηρία των δυνατοτήτων μας έτσι όπως ήμασταν έφηβοι και μετά.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.