Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΕΥΦΥΪΑΣ

Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΕΥΦΥΪΑ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΜΒΙΑ ΟΝΤΑ.
Μέχρι τώρα το θέμα της ανάπτυξης της ανθρώπινης ευφυΐας βαδίζει με την εξέλιξη και όλοι θεωρούσαν ότι ο άνθρωπος σαν το ον με την επικρατέστερη ευφυΐα αποτελεί το τελευταίο σκαλοπάτι της εξέλιξης επερχόμενος των άλλων θηλαστικών με προτελευταίο τον πίθηκο.
Την ικανότητα της ανθρώπινης ευφυΐας σε ότι αγορά την εγκεφαλική εξέλιξη την τοποθετούσαν οι βιολόγοι στην ανάπτυξη του λεγόμενου «νέου εγκεφάλου» ο οποίος περιλάμβανε και τις έλικες του εγκεφάλου. Εκεί πάνω εδραιώθηκαν όλες οι θεωρίες που υποστηρίζουν αυτόν τον τρόπο εξέλιξης και πιστεύουν πως ερευνώντας βιολογικά το κομμάτι αυτό θα λύσουν και το αίνιγμα ανάπτυξης της ανθρώπινης ευφυΐας.
Τα προτελευταία χρόνια με την πρόοδο της νευρανοτομίας φαίνεται ότι δεν ευσταθεί πως το θέμα ευφυΐα είναι αποκλειστικά στοιχείο του νέου εγκεφάλου του ανθρώπου αλλά μια ακόμη πιο πολύπλοκη εξέλιξη αποτέλεσμα συνολικής εγκεφαλικής λειτουργίας.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.