«ΗΠΙΑ» ΕΓΚΕΦΑΛΟΠΑΘΕΙΑ HASHIMOTO

ΚΑΤΑ ΚΑΝΟΝΑ Η ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΠΑΘΕΙΑ HASHIMOTO ΣΤΑ ΑΡΧΙΚΑ ΤΗΣ ΣΤΑΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΗΠΙΑ ΜΟΡΦΗ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΕΛΑΦΡΙΑ ΔΙΟΓΚΩΣΗ ΤΟΥ ΘΥΡΕΟΕΙΔΗ (ΒΡΟΓΧΟΚΗΛΗ) Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΙΣΧΥΡΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΞΑΡΣΗ ΤΗΣ Η ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΑΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ.
Αρκετές φορές συνοδεύεται χωρίς καμία κλινική, ακόμα και βιοχημική για τα σύγχρονα μέσα εικόνα υποθυρεοειδισμού ή ήπιου υποθυρεοειδισμού.
Έτσι λοιπόν μπορεί για χρόνια ολόκληρα να «τρέχει» χωρίς να παίρνουμε μια προειδοποίηση για την ύπαρξη της λαμβάνοντας τόσο τα σωστά όσο και τα διαγνωστικά μέτρα.
Είναι αυτό που χαρακτηρίζουν οι γιατροί σαν μια «ύπουλη» ασθένεια η οποία όμως μπορεί να πάρει τεράστιες διαστάσεις και όταν πιστοποιηθεί σαν μια βαριά χρόνια εγκεφαλοπάθεια είναι μια από τις χειρότερες μορφές άνοιας και μαρασμού ταυτόχρονα με μια σωματική έντονη διαταραχή που συμπληρώνεται πολλές φορές από μια πολυνευροπάθεια με έντονο πόνο.
Αυτά όλα πρέπει να μας οδηγούν να είμαστε πολύ προσεκτικοί και σχεδόν σε κάθε νευρολογικό περιστατικό όπου έχουμε την υπόνοια μιας τέτοιας κατάστασης να γίνεται εκτεταμένος έλεγχος προκειμένου να διαπιστωθούν τα νευρολογικά συμπτώματα που πολλές φορές είναι πιο πρώιμα από ότι τα υπόλοιπα του θυρεοειδούς.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.