ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΥΧΝΕΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΟΙ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ, ΠΙΟ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΧΕΙ ΦΕΡΕΙ ΟΝΤΩΣ ΜΙΑ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΩΝ.
Στην Αμερική και συγκεκριμένα στις Ηνωμένες Πολιτείες ο φόβος των εγκεφαλικών ήταν ανέκαθεν πάρα πολύ μεγάλος.
Για αυτό το λόγο στο ερευνητικό ινστιτούτο της Μασαχουσέτης ήδη το 1950, 5000 εθελοντές ανέλαβαν να εξετάζονται με τακτικές επισκέψεις στους γιατρούς σε σχέση με ότι αφορά την αιματική κυκλοφορία και τα εγκεφαλικά.
Αυτή η ομάδα παρατηρήθηκε 27 ολόκληρα χρόνια και συνέχισε και μια δεύτερη για άλλα 20 μέχρι το 2004.
Η αναμενόμενη εμφάνιση συνήθως περίπου κατά έτος είναι 750.000 και βρέθηκε ότι πιστοποιήθηκε μια πτώση της συχνότητας και των θανάτων από 19,5 σε 14,5 σε ότι αφορά τους άντρες ενώ στις γυναίκες ήταν από 18 σε 16,1%.
Πιο εντυπωσιακή ήταν η πτώση των θανάτων μετά το εγκεφαλικό. Κατά κανόνα παλιά έφτανε τις 30 μέρες μετά την εμφάνιση του εγκεφαλικού στο 23% των ανδρών. Αυτό μειώθηκε στο 14% ενώ στις γυναίκες παρέμεινε περίπου το ίδιο.
Μια εξήγηση για αυτό είναι ότι οι γυναίκες ζουν περισσότερο και συνήθως τις συναντούν τα εγκεφαλικά σε μεγαλύτερη ηλικία.
Δυστυχώς στην χώρα μας κάποια ανάλογη εργασία δεν έχει γίνει ώστε να έχουμε συμπεράσματα. Κάθε χρόνο έχουμε περίπου 15.000 εγκεφαλικά αλλά σίγουρα η τάση είναι πτωτική και αναλογικά με την εργασία που έχει γίνει στην Αμερική γιατί ο τρόπος ζωής είναι περίπου ο ίδιος.
Τα ευχάριστα νέα λοιπόν μπορούν να ισχύουν και εδώ.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.