Η ΝΟΣΟΣ ΤΟΥ HASHIMOTO ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΥΤΟΑΝΟΣΟ ΝΟΣΗΜΑ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΘΥΡΕΟΕΙΔΙΣΜΟ.Γενικά η πτώση των θυρεοειδικών ορμονών έχει σαν αποτέλεσμα την άσχημη εγκεφαλική λειτουργία και παρουσιάζει πάρα πολλά συμπτώματα σε χρονικές περιόδους αλλά συναγόμενα με αυξάνουσα πρόοδο σε ότι αφορά τον εγκέφαλο.
Κυρίως αρχίζει από ένα αίσθημα λήθαργου που συνοδεύεται από κόπωση, οίδημα προσώπου και αδυναμία συγκέντρωσης και σκέψης.
Με την πάροδο του χρόνου αυτό προωθείται όλο και περισσότερο μέχρι να φτάσει σε μια μορφή άνοιας.
Είναι εξαιρετικά δύσκολο να αντιμετωπιστεί όταν φτάσει σε αυτό το σημείο έχει ιδιαίτερα μεγάλη σημασία στην περίπτωση που ο ασθενής παραπονιέται για λήθαργο να γίνει άμεση και ενδελεχής εξέταση σε ότι αφορά τις θυρεοειδικές ορμόνες αλλά και παράλληλα του εγκεφαλικού παρεγχύματος.
Το τελευταίο είναι η μαγνητική εγκεφάλου αλλά και οι νευροφυσιολογικές εξετάσεις που μπορούν να αποδείξουν μια βαριά εγκεφαλοπάθεια.
Συγκεκριμένα εγκεφαλογράφημα, προκλητά δυναμικά και ψυχομετρικές εξετάσεις.
Κατόπιν τούτου είναι δυνατή μια θεραπεία που όταν γίνει σε έγκαιρο χρόνο υπάρχουν μεγάλες ελπίδες ή να σταματήσει εκεί που είναι ή ακόμη πολύ περισσότερο να βελτιωθεί.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.