ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΠΡΙΝ, ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ, ΠΑΙΖΟΥΝ ΡΟΛΟ ΣΤΗ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ.
Μέχρι τώρα πιστεύαμε όλοι ότι το έμβρυο προφυλάσσεται μεταξύ των άλλων από το αμνιακό υγρό και από τις λοιμώξεις. Με την ανάπτυξη νέων διαγνωστικών τεχνικών βρέθηκε ότι δυστυχώς το έμβρυο κατά την κύηση δεν είναι απόλυτα προφυλασσόμενο από λοιμώξεις.
Προσβάλλεται πάρα πολύ τακτικά από κάποιους λοιμώδεις παράγοντες, τις προσταλλανδίνες, ιδιαίτερα κατά τις πρόωρες και απρόσμενες περισταλτικές συσπάσεις της μήτρας, όσο και από ένα μικρόβιο που φθάνει στον πλακούντα με προέλευση από τη στοματική κοιλότητα, το λεγόμενο «Fusobacterium nucletum».
Βέβαια, το βακτηρίδιο αυτό δεν είναι το μοναδικό. Μέσω των νέων τεχνικών έχουν βρεθεί μια σειρά άλλα, που τακτικά είναι υπεύθυνα για καρδιοπάθειες, εγκεφαλικά αποστήματα, ακόμα και ως διεγέρτες διαβήτη και καρκίνου.
Με μεγάλη, όμως, συχνότητα προκαλούν διάφορες εγκεφαλικές διαταραχές που «απλώνονται» από τις μαθησιακές διαταραχές, εγκεφαλίτιδες ως και παραλύσεις, δυσαισθησίες, γνωστικά προβλήματα κλπ.
Έτσι, λοιπόν, η υγιεινή στόματος των εγκύων προς αποφυγή κάθε επικίνδυνης παραδοντίτιδος είναι επιτακτική ανάγκη.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.