Η ΝΕΥΡΩΤΙΚΗ ΑΜΗΧΑΝΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ


ΑΙΩΝΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ.
Οι τράπεζες τις τελευταίες δεκαετίες έχουν αναλάβει τα πάντα. Ακόμη και τις συντάξεις και τις ιατρικές παροχές. Όπως έδειξε η κρίση όλα έγιναν με αποτυχία. Τώρα πλέον όλοι δεν πιστεύουν στους ισολογισμούς των τραπεζών και το κυριότερο, δεν εμπιστεύονται σε αυτές και την διαφύλαξη των χρημάτων τους.
Η ανεπάρκεια των διοικητικών ικανοτήτων των τραπεζιτικών στελεχών έχει γίνει συνείδηση πλέον σε όλο τον κόσμο, σε σημείο που διερωτάται κανείς αν υπάρχουν άλλα στελέχη που να μπορούν να τα κάνουν ακόμη χειρότερα.
Οι διοικήσεις των τραπεζών παρουσιάζουν μια διαρκή φοβία και παράλληλα, ένα έντονο κρούσμα νευρωτικής αμηχανίας. Θυμίζουν το κλασσικό παράδειγμα «αυτού που δανείζει ομπρέλες, μόνο όταν έχει λιακάδα».
Αισθάνονται τρομοκρατημένες, ενώ πρέπει ταυτόχρονα να διευρύνουν τους ισολογισμούς τους. Η διαρκής αμφιβολία έχει φθάσει στα όρια της ψύχωσης. Και επειδή η ζωή συνεχίζεται και οι άνθρωποι, όπως ρυθμίζουν τις μεταξύ τους σχέσεις, ρυθμίζουν και το εμπόριο, είναι πολύ πιθανόν η ψύχωση της αμφιβολίας να οδηγήσει πολλές τράπεζες εκτός αγοράς και πολλούς ανθρώπους σε ανεργία και αδιέξοδο.
Πρέπει πάση θυσία οι ηγεσίες των τραπεζών να το αντιληφθούν έγκαιρα αυτό και να βάλουν τα στελέχη τους σε ψυχολογική υποστήριξη για να βρουν ομαλό τρόπο λειτουργίας.

1 Comment:

  1. Ανώνυμος σχολίασε...
    "Πρέπει πάση θυσία οι ηγεσίες των τραπεζών να το αντιληφθούν έγκαιρα αυτό και να βάλουν τα στελέχη τους σε ψυχολογική υποστήριξη για να βρουν ομαλό τρόπο λειτουργίας."

    Ποιοι ηγέτες; Το σύστημα αυτό λειτουργεί μέσα από την εκδήλωση αντικειμενικών νόμων που εκδηλώνονται βεβαίως μέσα από τη δράση των ανθρώπων, όμως δεν παύουν να λειτουργούν έξω από την ανθρώπινη συνείδηση.
    Ποιος ή ποιοι σήμερα μπορεί να προτείνει τούτο ή το άλλο μέτρο για να "φύγει" η κρίση;;;
    Οι ίδιοι οι κεφαλαιοκράτες απαντούν: "Κανείς!"
    Ύστερα, η κοινωνική κίνηση έχει τους δικούς της κανόνες και δεν είναι θέμα "ψυχολογίας".

    Με βάση τα παραπάνω, ποια "ψυχολογία" και ποιος γιατρός θα "κάνει καλά" ένα αγιάτρευτο σύστημα που υπάρχει επειδή ακούει μονάχα στην έννοια του κέρδους;;;
    Αν σταματήσει να υπακούει σε αυτό τότε πολύ απλά δεν υπάρχει...
    Να πείσουμε δηλαδή τους τραπεζίτες να κάνουν τι;;; Να αρνηθούν τον ίδιο τους τον εαυτό;;; Αυτό πολύ απλά δεν γίνεται με πειθώ αλλά μονάχα με τη βία και ευτυχώς η ιστορία είναι πολύ πλούσια σε τέτοια παραδείγματα και έτσι όπως η εξέλιξή της δεν σταμάτησε ποτέ δεν θα σταματήσει ούτε και τώρα.
    Υπάρχει διέξοδος μονάχα αν αλλάξει τάξη η εξουσία...

    Ένας ασθενής με ΣΚΠ που το παλεύει... και κερδίζει!

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.