Κλίντ Ιστγουντ : «Όσο εργάζομαι και δημιουργώ αισθάνομαι ευτυχισμένος και πνευματικά πιο υγιής». Ο διάσημος ηθοποιός επιβεβαιώνει τα λόγια με τα έργα του. Σε ηλικία 78 ετών παράλληλα με συνεχή πολιτική – για ένα διάστημα υπήρξε δήμαρχος της πόλης που μένει, στην Καλιφόρνια – είχε και καλλιτεχνική δραστηριότητα (σαν ηθοποιός).
Τον τελευταίο καιρό δύο δημιουργίες του, πέραν του ότι απέσπασαν τις καλύτερες κριτικές και άρεσαν ιδιαίτερα στο κοινό, χαρακτηρίζονται από πνευματικές δεξιότητες, που δύσκολα συναντιόνται ακόμη και σε νεαρούς δημιουργούς.
Ο μεγάλος ηθοποιός (φωτογραφία), όπως ο ίδιος ισχυρίζεται στις συνεντεύξεις του, δεν σταματά να δημιουργεί και να αυτοσχεδιάζει ούτε στιγμή. Τονίζει δε ότι η μνήμη του δεν τον προδίδει ποτέ και ότι θυμάται πολύ καλύτερα από την εποχή που ήταν νεότερος.
Την βελτίωση αυτή την αποδίδει στην εσωτερική πίεση που τον διακατέχει να βλέπει κάθε μέρα για καινούρια και να προσπαθεί να σκεφθεί κάτι νέο για να κάνει, προκειμένου να μην παρακολουθεί αμέτοχος την καθημερινότητα.
Πρέπει, μάλλον, να ακολουθούμε την τακτική του, γιατί το παράδειγμα του είναι ιδιαίτερα διδακτικό.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.