ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΓΟ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ.
Στις 27.01.09 στη Μασαχουσέτη πέθανε σε ηλικία 76 ετών ο πολυπράγμων και πολυγραφότατος αμερικάνος συγγραφέας Updike (φωτο). Ένας σύγχρονος συγγραφέας με μια μοναδικότητα γραφής, που κυριολεκτικά μάγευε πολύ κόσμο για πολλά χρόνια με τα 27 μυθιστορήματά του και πολλά ποιήματα και διηγήματα και άπειρες επιφυλλίδες.
Με τον κινηματογράφο δεν είχε μεγάλη τύχη, ίσως γιατί ποτέ δεν ασχολήθηκε άμεσα ο ίδιος με την σεναριογράφηση τεσσάρων μυθιστορημάτων του, που έγιναν ταινίες. Μία από αυτές, ίσως η πιο διάσημη, είναι οι «Μάγισσες του Ίστγουιτς».
Ο μεγάλος και ιδιόρρυθμος συγγραφέας, αν και πέθανε από καρκίνο του πνεύμονα, το μεγάλο του ιατρικό πρόβλημα ήταν η ψωρίαση. Η νόσος αυτή τον έβαλε από πολύ νωρίς να αναζητήσει θεραπεία στον ευεργετικό ήλιο της Καραϊβικής. Εκεί γνώρισε τον τρόπο ζωής και την αντιμετώπιση των προβλημάτων με το στυλ των ντόπιων, το τόσο διαφορετικό από αυτό της βόρειας Αμερικής.
Ακριβώς αυτός ο τρόπος ζωής του έδωσε μία καινούρια ανάσα και δύναμη και, όπως έλεγε και ο ίδιος, ένα πνεύμα αντίστασης εναντίον του καρκίνου, που τον ξεπερνούσε με τον ίδιο τρόπο.
Το γράψιμό του και το στυλ ζωής του θα τον έχουν για πολλά χρόνια για τους εραστές του έργου του καθημερινά σαν συγγραφέα και άνθρωπο.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.