ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΩΝ ΔΙΔΥΜΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ


ΟΙ ΜΟΝΟΖΥΓΩΤΕΣ ΔΙΔΥΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΙΔΙΟΙ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟΥ ΠΟΥ ΦΟΡΟΥΝ (ΠΡΑΣΙΝΟ Ή ΜΠΛΕ). ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΤΩΝ ΠΑΠΟΥΤΣΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟ.
Σαν Έλληνας παρακολουθώ τους πολιτικούς μας στην τηλεόραση. Θέλω να αντλήσω πληροφορίες για το πολιτικό μέλλον της χώρας μου και το δικό μου πεπρωμένο. Στο πλαίσιο της δραστηριότητας αυτής παρακολούθησα τις ερωτήσεις «κορυφαίου»παρουσιαστή «κορυφαίου» καναλιού σε «κορυφαίους» πολιτικούς εκπροσώπους των δύο «κορυφαίων» κομμάτων.
Η κάλυψη ήταν πλήρης.
Για λόγους επαγγελματικής διαστροφής μου ήρθε, όμως, στο νου το αγαπημένο πείραμα των ψυχιάτρων. Αυτό των μονοζυγωτών διδύμων.
Πρόκειται για δίδυμους που μοιάζουν σαν δύο σταγόνες νερό και τους προτιμούν οι ψυχίατροι για ψυχολογικές δοκιμές, επειδή έχουν τις ίδιες αντιδράσεις. Έτσι, ό,τι είναι θετικό στα πειράματα αυτά, αποκτά και αξιοπιστία.
Πράγματι, οι δύο «κορυφαίοι» πολιτικοί συμπεριφορικά και ιδεοπολιτικά ήταν ταυτόσημοι. Σαν πολιτικοί μονοζυγώτες δίδυμοι.
Συμφωνούσαν σε όλα διαφωνώντας για την σειρά του λόγου μόνο, ήταν αγενείς προς του υπολοίπους, το ίδιο θυμωμένοι, ανερμάτιστοι και πλήρης νομιμοφροσύνης απέναντι στον «κορυφαίο» παρουσιαστή.
Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα των επικείμενων εκλογών, το σκηνικό αυτό -άρα και το πολιτικό- θα είναι το ίδιο.
Προς τι λοιπόν οι εκλογές; Πιστεύω την ίδια γνώμη θα είχαν και όλοι όσοι παρακολούθησαν αυτό το σόου.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.