ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΥΣΗ


ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ «ΧΡΥΣΩΝ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΩΝ» ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ «ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΟ» ΔΡΟΜΟ ΠΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.
Στην Ελλάδα των λυκείων των 14 μαθημάτων κατά τάξη και των 5-12 φροντιστηρίων κατά συνοικία, υπάρχει αυτή τη στιγμή ένας συνωστισμός κυβερνητικών στελεχών και κομματικών μελών με την ιδιότητα του εκπαιδευτικού και το στοιχείο της «χρυσής μετριότητας», που συνωστίζονται σε διάφορες επιτροπές για τη βελτίωση της παιδείας.
Έτυχε να παρακολουθήσω τον κ. Μπαμπινιώτη, αρχισυντάκτη του ομώνυμου λεξικού, στην τηλεόραση, όπου καθοδηγούσε «εξ καθέδρας» την χάραξη πολιτικής της μελλοντικής παιδείας.
Με ένα μπερδεμένο συντακτικό, ίσως κάτω από την ψυχολογική πίεση του φακού και της λήψης, ίσως και της κακής ηχογράφησης, δεν ήταν ιδιαίτερα κατανοητός, αν και αυτά που έλεγε με τον τρόπο που τα έλεγε απευθυνόταν σε μετρίους.
Κάποιος επίσης κομματικά ευνοούμενος της στιγμής, ο κ. Βερέμης (Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας) δήλωνε σε μια εφημερίδα ότι « ο κ. Μπαμπινιώτης δεν είναι ο άρχων του διαλόγου για αυτά τα θέματα» και με την ευκαιρία προβλέπει το μέλλον της παιδείας μας ζοφερό, έστω και κάτω από το ηγετικό σχήμα που συμμετέχει ο ίδιος.
Κρίμα που δεν μπορούν οι ανάλογες επιτροπές να βρουν έστω την πορεία της παιδείας στο «μέτριο». Ο καινούριος υπουργός πιθανόν με τη βοήθεια του και την πείρα την κατάλληλη στιγμή, ίσως βοηθήσει στην ελάττωση αυτής της σύγχυσης.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.