ΜΙΚΡΟΚΕΦΑΛΙΑ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ


Η ΜΙΚΡΟΚΕΦΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ, ΠΙΘΑΝΟΝ ΛΙΓΟ ΑΚΡΑΙΑ, ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ
Στο παρελθόν επειδή οι μικροκέφαλοι είχαν γίνει προϊόν εκμετάλλευσης και ατραξιόν από διάφορους θεατρικούς μάνατζερ του τσίρκου εμπνεύστηκε και ο ιατρικός κόσμος να ξεκινήσει έρευνες σχετικά με το θέμα αυτό. Οι έρευνες αυτές ήταν μικρής έκτασης και αρκετά σπάνιες, γιατί σπάνιο είναι και το φαινόμενο της μικροκεφαλίας. Οι αιτίες του πάντα αποδίδονταν σε γενετικούς – γονιδιακούς παράγοντες και σε όλες τις περιπτώσεις η προέλευσή τους ήταν από νησιά. Κατά κύριο λόγο πρωταγωνιστούσαν στα νησιά Φερόες , όπου παρουσιάζεται το φαινόμενο της μικροκεφαλίας πάρα πολύ τακτικά, καθώς επίσης και σε μερικά νησιά της Μεσογείου.
Η μικροκεφαλία συνοδεύεται κατά κύριο λόγο και από μικροσωμία, που αν δε γίνει εγκαίρως αντιληπτή, φέρνει μία εικόνα μαρασμού, χαμηλής ανάπτυξης, μικρού ύψους σε όλο το σώμα και συνοδεύεται πάρα πολύ τακτικά από διανοητική καθυστέρηση, λόγω των εγκεφαλικών διαταραχών, που προέρχονται από την κακή ανάπτυξη του σκελετού της κεφαλής. Κατά κύριο λόγο, δεν έχουμε επαρκές κλείσιμο ή πολλές φορές ατρησία της μεγάλης πηγής του κρανίου.
Όσο κι αν φαίνεται περίεργο, τέτοια περιστατικά βρίσκονται τακτικά ακόμη στα ελληνικά νησιά και σπανιότερα στη βόρειο Ελλάδα και στα σύνορά της με τις άλλες βαλκανικές χώρες, σε απομονωμένα χωριά.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.