Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ


ΓΥΡΩ ΣΤΑ 10 ΛΕΠΤΑ ΕΑΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΦΙΞΑΡΕΙ ΕΚΕΙ ΕΠΑΝΩ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΑΥΤΟ ΑΠΑΛΥΝΕΙ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΤΟΥ ΑΠΟ ΠΕΡΙΤΤΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΛΥΤΡΩΝΕΙ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΒΑΣΑΝΑ. Παρακολουθώντας στην Αμερική 600.000 περίπου ανθρώπους που κάνανε διαλογισμό και συγκρίνοντας τους με άλλες ομάδες βρήκανε ότι επισκέπτονται περίπου κατά 87% το λιγότερο κάποιον ειδικό για καρδιολογικές παθήσεις και κατά 30 φορές λιγότερο πάσχουν από καρκίνο ή από λοιμώξεις. Έτσι λοιπόν οι επιστήμονες ήρθανε στην σκέψη πως αν κανείς καταφέρει τον ασθενή ή τον ενδιαφερόμενο να διαλογισθεί με τρόπο τέτοιο όπως πρέπει και έχουνε ανακαλυφθεί πολλοί τρόποι για αυτό οδηγούνται σε μια νέα κατάσταση υγείας που επιτρέπει στον άνθρωπο να ζει περισσότερο με καλύτερη ποιότητα ζωής.
Βέβαια αυτό είναι εύκολο να λέγεται μα δύσκολο να γίνεται διότι όπως έχει αποδειχθεί αυτά τα 10 λεπτά συγκέντρωσης σε ένα αντικείμενο χωρίς διάσπαση για οτιδήποτε άλλο είναι πάρα πολύ για τον μέσο άνθρωπο. Πρέπει κανείς να κάνει πολλές προσπάθειες αρκετές ασκήσεις και να πάρει μεγάλη καθοδήγηση για να τα καταφέρει.
Πάντως όπως και να έχει δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο να προσπαθήσει κανείς να κερδίσει έστω και για λίγο την εσωτερική του ηρεμία.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.