ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΚΟΠΩΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ «ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΑ». ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΙΣΘΗΣΗ ΕΞΑΝΤΛΗΣΗΣ, ΜΕ ΕΝΤΟΝΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ ΣΕ ΛΑΙΜΟ, ΚΕΦΑΛΙ, ΑΡΘΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΥΕΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΕΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ.Το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης μέχρι τώρα κατά κύριο λόγο, χωρίς να γίνει απόλυτα δεκτό, έδινε την αίσθηση και ότι ήταν ασθένεια του χώρου της ψυχιατρικής και οι ψυχίατροι ασχολούνταν με αυτό.
Βέβαια, οι μέχρι τώρα ψυχιατρικές θεραπείες, κυρίως με την χορήγηση ψυχοφαρμάκων και συνεδριών ψυχοθεραπειών, δεν έχουν αποδώσει τίποτα.
Τον περασμένο όμως Οκτώβριο φάνηκε ότι υφίσταται κάποια άλλη αιτία για αυτό το μυστηριώδες σύνδρομο. Έρευνες του πανεπιστημίου του Κλίβελαντ βρήκαν ότι το 67% των ασθενειών με σύνδρομο χρόνιας κόπωσης έχουν προσβληθεί από ένα συγκεκριμένο ιό τον ιό ( X M L V ).
Και υπολογίζεται ότι περίπου το 4% του αμερικανικού πληθυσμού πάσχει από αυτόν τον ιό. Μέχρι τώρα αυτός ο ιός θεωρείται σαν αιτία της εμφάνισης του χρόνιου συνδρόμου κόπωσης διότι προκαλεί ένα «μπλοκάρισμα» της άμυνας του οργανισμού (ανοσοποιητικό) και έτσι δημιουργείται η όλη νοσολογική εξέλιξη του συνδρόμου.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.