Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΤΕΣΤΟΣΤΕΡΟΝΗΣ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ

Η ΤΕΣΤΟΣΤΕΡΟΝΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΑΝΔΡΙΚΗ ΟΡΜΟΝΗ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΛΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΑΥΤΙΣΜΟΥ.Η τεστοστερόνη παίζει έναν πάρα πολύ σπουδαίο ρόλο στην ανάπτυξη του εγκεφάλου και ιδιαίτερα του αριστερού ημισφαιρίου, το λεγόμενο επικρατόν ημισφαίριο με το οποίο ο εγκέφαλος ρυθμίζει όλες τις σπουδαίες γνωστικές λειτουργίες. Αντίθετα το δεξί ημισφαίριο «εξειδικεύεται» περισσότερο για τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες.
Μια υπερχείλιση τεστοστερόνης σε περιπτώσεις όπως κατά την εγκυμοσύνη ή κατά τους πρώτους μήνες της ζωής δημιουργεί μια «δηλητηρίαση» αυτήν την ουσία του αριστερού εγκεφάλου έτσι ώστε να μην λειτουργούν οι συνδυασμοί εκείνοι που έχουν τον ρόλο «φίλτρων» για ότι αφορά τις διάφορες γνωστικές διαδικασίες του νευρικού συστήματος.
Έτσι λοιπόν οι μαθηματικές πράξεις ή άλλα πολλά ερεθίσματα που φυσιολογικοί εγκέφαλοι τα φιλτράρουν και τα απορρίπτουνε σε αυτές τις περιπτώσεις του αυτισμού και επειδή ακριβώς δεν υφίστανται τα φίλτρα αυτά, αφομοιώνονται όλες και αποδίδονται μετά σαν εξαίρετες μαθηματικές ή μουσικές γνώσεις.
Αυτοί οι άνθρωποι κάνουνε δηλαδή την αδυναμία τους δύναμη σε μια εστιακή εγκεφαλική δραστηριότητα.
Έχουμε δηλαδή μια εξαιρετική ανάπτυξη της μνήμης παρά την αυτιστική συμπεριφορά που στους φυσιολογικούς ανθρώπους λόγω των περίπλοκων διαδικασιών της μνήμης αναστέλλεται.
Είναι μια αρχή για να μπορούμε να καταλάβουμε τι ακριβώς συμβαίνει στις περιπτώσεις των αυτιστικών παιδιών.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.