ΕΠΙΓΕΝΕΤΙΚΑ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ

ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΘΕΩΡΙΑ ΟΤΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΡΕΣ «ΚΑΡΦΩΝΟΝΤΑΙ» ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ.Πράγματι από πειράματα που γίνανε διαπιστώθηκε ότι έχει μια «επιγενετική» τάση το στρες. Το στρες δημιουργεί έναν «άξονα του στρες» στον εγκέφαλο ο οποίος ρυθμίζει την αποδομή του ακριβώς όπως το λούκι στον νεροχύτη.
Εάν αυτό το πράγμα χαλάσει τότε το στρες αρχίζει και δηλητηριάζει τον εγκέφαλο μαζεύοντας ουσίες που προκύπτουν από αυτόν τον λεγόμενο άξονα του στρες και με αυτόν τον τρόπο φτάνουνε σε ένα σημείο που λέγεται ιππόκαμπος.
Δηλαδή οι ουσίες αυτές του άξονα του στρες που λόγω της επανειλημμένης διέγερσης δραστηριοποιείται και κάνει τον άνθρωπο να υποφέρει δημιουργούνε εκεί πέρα μια κατάσταση τέτοια που αποδομεί τους υποδοχείς τους στρες.
Ελαττώνοντας τους υποδοχείς του στρες στον ιππόκαμπο αυτόματα έχουμε μικρότερη αντίσταση του ίδιου του ατόμου σε αυτήν την κατάσταση.
Έτσι λοιπόν με «φαγωμένο» ιππόκαμπο ο άνθρωπος δεν έχει αντιστάσεις μεγάλες προκειμένου να αντιμετωπίσει το όποιο νέο κύμα στρες έρχεται και παραμένει ευερέθιστος, επιθετικός, και κυρίως φοβισμένος με ακοντρολάριστες αντιδράσεις.
Όπως βλέπουμε όλα τα θέματα του εγκεφάλου έτσι και το στρες είναι μια κατάσταση προεργασίας για πολλά χρόνια. Όποιος υπέφερε πολλά όπως κακοποιήσεις πιέσεις η επιθετικές συμπεριφορές στην νεαρή ηλικία σαν μεγάλος έχει αυξημένο τον άξονα του στρες και ελαττωμένους τους υποδοχείς των στρεσογόνων ορμονών στον ιππόκαμπο. Το αποτέλεσμα είναι η οδός προς την κατάθλιψη.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.