ΕΡΥΘΡΟΜΕΛΑΛΓΙΑ

Η ΕΡΥΘΡΟΜΕΛΑΛΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΠΑΝΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΙΑΓΙΓΝΩΣΚΕΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ.Στην περίπτωση της ερυθρομελαλγίας έχουμε ένα πολύ έντονο καυστικό πόνο στα άκρα ή στο πρόσωπο (ερυθροπροσωπαλγία) και ταυτόχρονο έντονο κοκκίνισμα.
Αυτό οφείλεται σε μια γενετική διαταραχή στους αλγοαισθητικούς νευρώνες και συγκεκριμένα στην δυσλειτουργία του νατρίου στις περιοχές αυτές.
Πρέπει να πούμε ότι κάθε νευρώνας έχει τα λεγόμενα κανάλια νατρίου κατά την διαδρομή του νευράξονα από τα οποία μπαινοβγαίνοντας το νάτριο δημιουργεί ένα ρεύμα που μεταδίδει την πληροφορία εν προκειμένου τον πόνο στον σωματοαισθητικό φλοιό (κέντρο πόνου).
Στην προκειμένη περίπτωση ο μηχανισμός αυτός είναι ιδιαίτερα ταχύς και υπερευαίσθητος. Με την ταχύτητα του αυτή και την αυξημένη ευαισθησία που δείχνει δημιουργεί την εντύπωση «ότι ένα χάδι είναι τσίμπημα» .
Μπορεί να είναι εξαπλωμένη αυτή η διαταραχή σε όλο το σώμα ή όπως είπαμε σε μεμονωμένα σημεία. Όπως και να έχει χρήζει αντιμετώπισης γιατί οι πόνοι αυτοί μπορεί να είναι τόσο οδυνηροί που να οδηγήσουν καμιά φορά ακόμα και στον θάνατο.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.