ΠΟΛΥ ΤΑΚΤΙΚΑ Η ΡΕΥΜΑΤΟΕΙΔΗΣ ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ, ΕΝΑ ΑΥΤΟΑΝΟΣΟ ΝΟΣΗΜΑ ΜΕ ΦΛΕΓΜΟΝΩΔΕΙΣ ΕΞΑΡΣΕΙΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ.
Πολύ τακτικά ο συνδυασμός της ρευματοειδούς αρθρίτιδας με ψυχικές διαταραχές, όπως κατάθλιψη έντονη έξαρση ή ακόμη παρανοειδείς ψυχώσεις συμβαδίζει.
Έχει αποδειχθεί ότι η έγκαιρη και σωστή θεραπεία των δυο νοσημάτων ιδιαίτερα της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, συμβάλει τα μέγιστα στην υποχώρηση και καμία φορά όταν είναι και έγκυρη η αγωγή, στην εξαφάνιση των ενοχλήσεων. Η κατάλληλη θεραπεία είναι το μυστικό και για τις δύο αυτές περιπτώσεις αλλά κυρίως για την ρευματοειδή αρθρίτιδα όπου χρόνια ολόκληρα η προσπάθεια θεραπευτικής προσέγγισής της ήτανε μόνο με κορτιζονούχα και μη στερεοειδή αντιφλεγμονώδη.
Αντίθετα τον τελευταίο καιρό χρησιμοποιούνται ευρέως συνδυασμοί ανοσοκαταστολής με άλλα στοιχεία τούς επιλεγόμενους βιολογικούς παράγοντες οι οποίοι βασίζονται σε μια τακτική παρακολούθηση και σταθερή δοσολογία των ασθενών έτσι ώστε να μειώνονται τα συμπτώματα και να προχωρεί η θεραπεία ανεμπόδιστη. Τα αποτελέσματα αυτής της αγωγής με την εμπειρία των τελευταίων χρόνων είναι θεαματικά.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.