ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΕΣ ΘΡΟΜΒΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΙΜΙΑ


ΓΕΝΙΚΑ ΟΙ ΑΝΑΙΜΙΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΙ ΚΑΚΟΗΘΕΙΣ ΑΝΑΙΜΙΕΣ Η ΛΕΥΧΑΙΜΙΕΣ ΕΧΟΥΝΕ ΜΙΑ ΤΑΣΗ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΕΣ Η ΘΡΟΜΒΩΣΕΙΣΤο πιο επικίνδυνο είδος αυτών των θρομβώσεων είναι αυτές που συμβαίνουνε στον εγκέφαλο, στον άνω οβελιαίο φλεβώδη κόλπο που είναι στο πάνω μέρος της κεφαλής στο μέρος που επιστρέφει το αίμα από τα μικροαγγεία στα μικροφλεβίδια.
Εάν υπάρχει εκεί πέρα κάποια διαταραχή του αίματος πολλές φορές δημιουργούνται μικροθόμβοι οι οποίοι μπλοκάρουνε τα μικρά φλεβίδια με αποτέλεσμα να μην μπορεί το αίμα να «γυρίσει» και να έχει την κυκλοφορία του μέσα στο κεφάλι. Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργούνται λοιμώξεις, κεφαλαλγία, αύξηση της πίεσης, εμετοί σε αργό ρυθμό και έτσι να μην γίνεται αντιληπτό αμέσως το πρόβλημα.
Για αυτό το λόγο σε περιπτώσεις που υπάρχουν αναιμίες ή προβλήματα γενικά με το αίμα και εμφανίζονται πονοκέφαλοι ή τακτικές μικροεγκεφαλίτιδες ιδιαίτερα σε παιδιά και σε ηλικιωμένους πρέπει να δίνεται μεγάλη προσοχή στην αποδρομή του αίματος μην τυχόν και σχηματίζονται εκεί θρόμβοι.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.