ΣΕ ΕΝΤΟΝΗ ΟΡΓΗ, ΕΦΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΤΑΣΗ, ΣΕ ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΤΩΝ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΩΝ ΑΓΓΕΙΩΝ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ MILLARD-GUBLER.
Κάποιος ασθενής ενώ οδηγούσε, εξοργίστηκε υπέρμετρα από την συμπεριφορά του μπροστινού οδηγού και θυμωμένος άρχισε να φωνάζει και να χτυπάει το τιμόνι του και το μέτωπό του. Εκεί διαπίστωσε ότι η δεξιά του παλάμη δεν είχε αίσθηση και αριστερά έβλεπε διπλά, ενώ υπέφερε και το αριστερό του βλέφαρο.
Μετά από την είσοδό του σε κλινική και τη θεραπεία που του έγινε, τα συμπτώματά του υποχώρησαν ουσιαστικά, όχι, όμως, τελείως. Στην περίπτωση αυτή ο ασθενής έπαθε μια ενδοεγκεφαλική διαταραχή, χαρακτηριζόμενη ως σύνδρομο Millard-Gubler.
Πρόκειται για μια αγγειακή διαταραχή στην παράπλευρη κυκλοφορία της βασικής αρτηρίας, στο ύψος της γέφυρας (σχήμα). Η διαταραχή αυτή φέρνει βλάβες στο απαγωγό νεύρο, που κινεί τον οφθαλμό προς τα αριστερά, στο προσωπικό νεύρο, που νευρεί το μισό πρόσωπο και στα αισθητήρια νεύρα, που πηγαίνουν στην αντίθετη μεριά του κορμού (έσω λημνίσκος).
Η έγκαιρη θεραπεία τον βοήθησε να υποχωρήσει η βλάβη και να αποφύγει τα χειρότερα. Προφανώς, όμως, ήταν ελλιπής αγωγή και χρειαζόταν περισσότερο, όπως συνήθως συμβαίνει στις περιπτώσεις Millard-Gruber.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.