Η ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΛΥΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΜΥΟΤΟΝΙΩΝ.
Οι παραμυοτονίες είναι παθολογικές καταστάσεις των μυών σε κάποιες καιρικές (κρύο) ή επιβαρυντικές (κόπωση) συνθήκες, όπου εμφανίζεται σύσπαση των μυών (κράμπες), κάνοντας αδύνατο το βάδισμα.
Από παλιά αυτές οι ασθένειες θεωρούνταν απόρροια ηλεκτρολυτικών διαταραχών και αντιμετωπίζονταν έτσι χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία.
Τα τελευταία χρόνια η επαναστατική εξέλιξη της μαγνητικής τομογραφίας και των διαγνωστικών παραμέτρων της έφερε και τη διαγνωστική εξήγηση των παραμυοτονιών. Με τη χρήση του μαγνητικού τομογράφου και την υπολογιστική ανάλυση βρέθηκε ότι πρόκειται για μια διαυλοπάθεια.
Στις μεμβράνες των νεύρων υπάρχουν μικροί δίαυλοι, εντός των οποίων κινούνται ιόντα, όπως π.χ. του νατρίου. Η κίνηση των ιόντων αυτών δημιουργεί βιολογικό ρεύμα, το οποίο μεταδίδει την νευρική ώση.
Φαίνεται ότι στην παραμυοτονία δεν γίνεται αυτό, διότι έχουμε εντός των διαύλων, όπως δείχνει η μαγνητική τομογραφία, αύξηση των ιόντων νατρίου με ταυτόχρονα οιδήματα, που εμποδίζουν τη ροή τους και εμφανίζουν κλινικά τις κράμπες.
Έτσι, δόθηκε εξήγηση σε ένα πολύπλοκο μέχρι τώρα πρόβλημα.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.