ΣΕ ΣΤΙΓΜΕΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΥΠΕΡΕΝΤΑΣΗΣ, ΛΟΓΩ ΕΝΤΟΝΟΥ ΘΥΜΟΥ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΑΓΓΕΙΑ, ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ, ΟΜΩΣ, ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΕΣ ΒΛΑΒΕΣ, Π.Χ. ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ BENEDICT.
Η βασική αρτηρία είναι ένα μεγάλο αγγείο που διοχετεύει αίμα σε όλες τις περιοχές της βάσης του εγκεφάλου. Έχει πολλά μικρότερα αγγεία που «αρδεύουν» εστιακά μικρότερες εγκεφαλικές περιοχές.
Αυτά τα μικρά παράπλευρα αγγεία της βασικής αρτηρίας είναι ιδιαίτερα ευάλωτα στις μεγάλες ηλικίες. Η προχωρημένη αρτηριοσκλήρωση και η υπέρταση τα σκληραίνουν και έτσι, χάνουν την ελαστικότητά τους. Έτσι, σε περιπτώσεις έντασης ή φράζουν ή «σπάζουν». Και στις δύο περιπτώσεις δημιουργούν χαρακτηριστικό νευρολογικό πρόβλημα.
Π.χ. στο σύνδρομο benedict προκαλείται μια πτώση του βλεφάρου από τη μεριά της «ζημιάς» και τρόμος των άκρων από την αντίθετη μεριά. Το πρόβλημα στην περίπτωση του συνδρόμου benedict είναι η έγκαιρη διάγνωσή του και η άμεση θεραπεία. Όσο πιο γρήγορη είναι η θεραπευτική αγωγή, τόσο πιο επιτυχημένη είναι η αντιμετώπισή του.
Ακόμα και σε ήπιες μορφές εμφάνισής του, η γρηγοράδα στην αντιμετώπιση είναι το παν. Όσο αργότερα, τόσο δυσκολότερα, διότι τα εγκεφαλικά όταν «αυτοθεραπεύονται», δημιουργούν παράλληλα χρόνιες ελαττωματικές καταστάσεις. Άρα, δεν υπάρχουν περιθώρια αναβολής μετά τη διάγνωση.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.