Η ΓΡΙΠΗ Α, ΜΙΑ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ, ΦΕΡΝΕΙ ΜΙΑ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ, ΕΝΩ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΣΥΝΔΡΑΜΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΟΣ.
Όλοι φοβηθήκαμε όταν ακούσαμε για την γρίπη των χοίρων και για την πανδημία που απειλεί τον πλανήτη με τα ενδεχόμενα εκατομμύρια ή ακόμη και δισεκατομμύρια, σύμφωνα με τις αναλύσεις, θυμάτων. Μια ξέφρενη κούρσα όλων των χωρών, όπως των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά πολύ περισσότερο της Ευρώπης και του Τρίτου κόσμου για συγκέντρωση αντιγριπικών εμβολίων, τα οποία από ότι φάνηκε -δόξα τον Θεό- μέχρι στιγμής δεν χρειαστήκανε.
Η επιδημία για το εύρος και για την προπαγάνδα που δέχθηκε έχει πολύ λίγα θύματα, όμως, παράλληλα η όλη ένταση της προπαγάνδας ελαττώθηκε, ύστερα και από παρέμβαση των παραγωγών χοιρινού κρέατος στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Οι εταιρείες αυτές με μπροστάρη τη Smithfield Foods, που έχει παραρτήματα σε 26 χώρες και σφάζει κάθε χρόνο 26 εκατομμύρια χοίρους και έχει 12 δισεκατομμύρια τζίρο, μετά από άμεση παρέμβασή της στο περιβάλλον του προέδρου Μπους, κατόρθωσε η γρίπη να μην αποκαλείται από τα δημόσια μέσα μαζικής ενημέρωσης στην Αμερική ως «γρίπη των χοίρων», αλλά, σαν «γρίπη τύπου Α1».
Η εταιρεία με αυτόν τον τρόπο προφύλαξε την παραγωγή της από ειδικά γουρούνια, που εκτρέφει σε πολύ στενούς χώρους και χωρίς καθόλου κίνηση με τεράστιο βάρος, πολύ χοντρά πόδια, μικρά αυτιά και καθόλου τρίχωμα.
Το προεδρικό επιτελείο πήρε σοβαρά τις αναγγελίες της εταιρείας και προσαρμόστηκε αμέσως σε ότι αφορά την ενημέρωση των πολιτών, χρησιμοποιώντας από εδώ και πέρα τις κατάλληλες λέξεις, όταν μιλάει για το λεγόμενο ζήτημα.
Παράλληλα, όμως, ικανοποιήθηκε και μια άλλη μεγάλη εταιρεία παρασκευής φαρμάκων, η Gilead Sciences, η οποία παράγει ως γνωστόν το Tamiflu και έκανε δισεκατομμύρια δολάρια τζίρο ανά τον κόσμο, προκειμένου να προστατεύσει αυτούς από την επιδημία που δεν ήρθε.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.