ΟΙ ΒΙΟΧΗΜΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ.
Υπάρχει μια κλινική εικόνα, η λεγόμενη «ελαφρά διανοητική διαταραχή», η οποία χαρακτηρίζεται σχεδόν αποκλειστικά από τις διαταραχές της μνήμης και θεωρείται ένα προ-στάδιο του αλτσχάιμερ.
Αμερικάνοι επιστήμονες στο Σικάγο με ειδικές έρευνες στο στάδιο αυτό της ελαφριάς διανοητικής χειροτέρευσης έλεγξαν τις βιοχημικές αντιδράσεις στον εγκέφαλο, προκειμένου να εντοπίσουν ένα συσχετισμό μεταξύ των δύο παραμέτρων.
Μετά από έρευνες διαρκείας εντόπισαν όντως βιοχημικές εγκεφαλικές αλλαγές, που παρουσιάζονται με ένταση στο προστάδιο του αλτσχάιμερ, αλλά και πολύ πιο πριν.
Διαπιστώθηκε ότι υπάρχει ικανό χρονικό διάστημα μεταξύ της αρχής της βιοχημικής εγκεφαλικής δυσλειτουργίας και της εμφάνισης των πρώτων ελαφρών κλινικών συμπτωμάτων για το αλτσχάιμερ. Συνεπώς, πρέπει να θεωρούμε ότι η διαδικασία φθοράς τρέχει, πριν αντιληφθούμε οτιδήποτε παθολογικό.
Με αυστηρή ιατρική θεώρηση, μετά από αυτές τις διαπιστώσεις, η νόσος του αλτσχάιμερ πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν δεδομένη και να υπάρχει προληπτική θεραπεία για όλους ή πιο πρακτικά διάφορα εμβόλια της τρίτης ηλικίας.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.