Η ΟΛΙΚΗ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΑ, ΑΛΛΙΩΣ ΟΙ ΑΚΡΑΙΕΣ (ΧΑΜΗΛΕΣ Ή ΥΨΗΛΕΣ) ΤΙΜΕΣ ΤΗΣ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΝΟΙΑ ΚΑΙ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ.
Οι Σουηδοί έχουν μια «κοινωνική φοβία» με το αλτσχάιμερ και τις άνοιες. Επειδή στη χώρα τους υπάρχει αυξημένη ποιότητα ζωής με παρατεταμένο το ευδόκιμο ζωής και αρκετοί ηλικιωμένοι με ανοϊκά προβλήματα, οι επιστήμονές τους ψάχνονται συνεχώς για νέες λύσεις στο θέμα αυτό.
Σαν πρακτικοί άνθρωποι υψηλής διανόησης ξεκίνησαν από τη σταθερή βάση της έρευνας, τη διατροφή. Για το λόγο αυτό μέτρησαν την ολική χοληστερόλη σε σχέση με την κλινική εικόνα της τυχόν άνοιας ή του αλτσχάιμερ. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά. Βρέθηκε ότι τόσο οι υψηλές τιμές, όσο και οι χαμηλές τιμές της χοληστερόλης μπορούν παθολογικά να επηρεάσουν την εξέλιξη της άνοιας ή του αλστχάιμερ.
Για μια ακόμη φορά φαίνεται να επιβεβαιώνεται το μεσογειακό «παν μέτρον άριστον» της διατροφής. Η σωστή περιεκτικότητα των τροφών σε χοληστερόλη είναι αυτή που κρατάει το μυαλό γερό. Ούτε η υπέρμετρη κατανάλωση, ούτε η εξαντλητική δίαιτα προστατεύει.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.