ΕΦΗΒΙΚΗ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤ


Μια αμερικανική ψυχομετρική έρευνα κατέδειξε ότι η επικοινωνία μέσω ίντερνετ μπορεί να είναι αιτία κατάθλιψης ή νεύρωσης για νεαρούς μαθητές. Μία μεγάλη έρευνα, που έγινε από το Στόνιμπρουκ πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, σχετικά με μαθητές και μαθήτριες που χρησιμοποιούν το Facebook ή και το Myspace για ανταλλαγή πληροφοριών ή απλής επικοινωνίας, κατέδειξε ότι μερικές φορές τα πράγματα είναι περίπλοκα.
Η έρευνα που έγινε σε νεαρά αγόρια και κορίτσια 12-16 ετών με συστηματικά επιστημονικά κριτήρια και ειδικά ερωτηματολόγια έδειξε ότι η ηλικία αυτή που χρησιμοποιεί τους συγκεκριμένους διαδικτυακούς χώρους πάρα πολύ τακτικά έχει σα θέμα συζήτησης τις αποδόσεις σε σχολικές εργασίες και τους ανάλογους βαθμούς.
Οι συζητήσεις που γίνονται με το περιεχόμενό τους, το χρόνο διάρκειάς τους, τις εντυπώσεις που αφήνουν, δείχνουν ότι στο τέλος δε βοηθούν στην εύρεση μιας διεξόδου, μιας καλής συμβουλής ή και λύσης του προβλήματός τους, αλλά, αφήνουν ερωτηματικά ή συγχυτικές γνώμες.
Κατά τη γνώμη των ερευνητών του εν λόγω πανεπιστημίου το τελικό αποτέλεσμα είναι μια αύξηση των νευρώσεων και καταθλιπτικές συνδρομές. Συνεπώς, μια και υφίσταται τέτοιο πρόβλημα, οι ενδιαφερόμενοι γονείς, δάσκαλοι ή παιδαγωγοί πρέπει να λάβουν υπόψη τους το γεγονός και σε παρόμοιες περιπτώσεις να ασκούν τη συμβουλευτική τους επιρροή, προκειμένου να δίνεται μια δυνατότητα διαφυγής στους νεαρούς μαθητές.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.