Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΤΗΣ ΙΣΛΑΝΔΙΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΥΛΙΚΗ ΤΟΥ ΕΥΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΞΕΝΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ
Η Ισλανδία, ένα μικρό κράτος του οριακού ευρωπαϊκού βορρά, είναι μία ακραία οργανωμένη πλούσια κοινωνία λίγων εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων. Χάρη στον υψηλό δείκτη εκπαίδευσης και οργάνωσης, η χώρα αυτή, μαζί με το Λουξεμβούργο, ήταν η πιο πλούσια και αυτάρκης της Ευρώπης. Μέχρι το σημείο που ένας παροξυσμός βουλιμίας για εύκολο πλουτισμό οδήγησε σχεδόν όλους τους Ισλανδούς και τις τράπεζές τους σε ομαδική παράκρουση αγοράς «τοξικών» ομολόγων.
Βέβαια, σε αυτό «βοήθησε» και μια ομάδα χρηματοοικονομικών συμβούλων ειδικής αποστολής από αμερικάνικες τράπεζες. Το αναμενόμενο κραχ ήρθε και η Ισλανδία βρέθηκε σε πτώχευση και γενική κατάθλιψη.
Με το βάρος της καταθλιπτικής συνδρομής και κάτω από την πίεση του πανικού και της οικονομικής ασφυξίας, ξέχασαν οι Ισλανδοί ότι είναι μέλη του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ζήτησαν τέσσερα δις δολάρια δάνειο από τους Ρώσους. Βέβαια, οι δυτικοί, όπως ήταν αναμενόμενο, αντέδρασαν ακαριαία δίνοντας στους Ισλανδούς 2,5 δις δολάρια από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Έτσι, τώρα η ζωή και η κατάθλιψη των Ισλανδών θεραπεύεται σύμφωνα με τους όρους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.