ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΥΨΗΛΑ ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΣΤΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ;Μία τέτοια ερώτηση, βέβαια, έχει απλά ρητορικό χαρακτήρα. Ο λόγος είναι ότι αυτά τα κόστη δεν καλύφθηκαν ούτε φέτος. Άρα, δεν υπάρχει η ελπίδα να καλυφθούν και αυτή την χρονιά. Επειδή δε, οι φαρμακευτικές εταιρείες είναι σκληροί εμπορικοί και ιδίως, ιδιωτικοί, οργανισμοί, σίγουρα δεν πρόκειται να κάνουν «δανειακές» παραχωρήσεις.
Έτσι, λοιπόν, είναι πολύ μεγάλο το άγχος της ολοκληρωμένης θεραπείας, ιδιαίτερα για «βαριά» νοσήματα, που απαιτούν ιδιαίτερα ακριβά φάρμακα. Πολλές φορές, μάλιστα, καθημερινής χρήσης.
Το πρόβλημα γεννά αυτόματα μια πληθωριστική τάση για τα υπάρχοντα φάρμακα με κίνδυνο να τιναχθούν οι τιμές στα ύψη. Επειδή θα λείπουν από την αγορά και τα προβλήματα υγείας, δε δείχνουν υπομονή. Έτσι, λοιπόν, είναι πολύ πιθανό να δούμε στα φάρμακα κάτι ανάλογο που έγινε με το πετρέλαιο και τα τρόφιμα.
Δηλαδή, οι πρώτες ύλες κατασκευής τους ή και τα ίδια να εκτινάσσονται στα ύψη και για μεγάλα ποσοστά ασθενών να γίνονται απλησίαστα. Βέβαια, η λύση, αν συμβεί κάτι τέτοιο, δεν είναι με σιγουριά μόνο ο οικονομικός συμβιβασμός, αλλά περισσότερο, η ανάγκη νέων θεραπευτικών καινοτομιών.
Πρέπει οπωσδήποτε οι γιατροί να βρουν φθηνές ή ανέξοδες μεθόδους θεραπείας για τις περισσότερες σοβαρές ασθένειες.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.