ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΓΡΑΦΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΣΤΟΥΝ ΔΥΝΑΤΗ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΣΚΕΨΕΩΝ
Το εγκεφαλογράφημα σα νοητική σύλληψη είναι γνωστό από αιώνες. Η πρώτη, όμως, κλινική εφαρμογή έγινε από τον μεγάλο Γερμανό νευρολόγο Χανς Βέργκερ το 1930 στο Βερολίνο.
Ο Βέργκερ ήταν και ο πρώτος γιατρός που έκανε την πρώτη κατάταξη νοσηρών εγκεφαλικών καταστάσεων με το εγκεφαλογράφημα, όπως επιληψίες, κώμα, ημικρανίες κλπ.
Το εγκεφαλογράφημα ήταν πάντα πρώτο στις προτιμήσεις των κλινικών νευρολόγων, διότι έδειχνε την εγκεφαλική λειτουργία σε πραγματικό χρόνο. Με αυτόν τον τρόπο προσέφερε και μια ιδιαίτερα υψηλή διαγνωστική υπηρεσία. Βέβαια, ήταν χρονοβόρο και δύσκολο στην αρχειοθέτηση και μελέτη του.
Η επανάσταση, όμως, που ήρθε στην ψηφιακή τεχνολογία έλυσε τα προβλήματα αυτά ακαριαία.
Σήμερα γίνεται εγκεφαλογραφική καταγραφή σε πραγματικό χρόνο για εβδομάδες και ανάλυσή του με όλες τις ιδιαιτερότητές του ανά πάσα στιγμή ή συγκεντρωτικά. Η ανάλυση αυτή επιτρέπει την αντιστοίχηση της αναλυόμενης εγκεφαλικής δραστηριότητας με τον τρόπο σκέψης.
Δηλαδή, υπάρχει πλέον η δυνατότητα αποκρυπτογράφησης του τρόπου νόησης και των σκέψεων με το εγκεφαλογράφημα.
Αναμένεται δε σύντομα με τη χρησιμοποίηση ανωτέρων μαθηματικών και υπολογιστικών μοντέλων να υπολογίζεται με τον τρόπο αυτό ακριβώς η διαδικασία και ο τρόπος σκέψης. Γεγονός που δίνει τη δυνατότητα βελτίωσής της σε πολλές νευρολογικές ασθένειες.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.