O KILMER MC. CULLY, Η ΟΜΟΚΥΣΤΕΪΝΗ ΚΑΙ Η ΑΝΟΙΑ


ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΟΒΑΡΕΣ ΑΙΤΙΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΚΥΣΤΕΪΝΗΣ ΣΤΟ ΑΙΜΑ.
Αρκετά ιατρικά προβλήματα γύρω από την άνοια θα είχαν λυθεί και πολλά θα είχαν περιορισθεί αν ο Σκωτσέζος ερευνητής Kilmer Mc. Cully δεν είχε συγκρουσθεί με το ιατρικό κατεστημένο της εποχής του.
Στα τέλη του ‘60 και στις αρχές του ‘70 ο ερευνητής αυτός, ύστερα από τις παρατηρήσεις που έκανε σε μικρά παιδιά και εξετάσεις σε ενήλικες, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μεγάλη ευθύνη για τη δημιουργία της αρτηριοσκλήρωσης και κατά συνέπεια, της άνοιας είναι η αύξηση της ομοκυστεΐνης στο αίμα.
Η ομοκυστεΐνη είναι ένα αμινοξύ που προκύπτει από τον μεταβολισμό του κυττάρου και όταν αυξηθεί η στάθμη του στο αίμα, δημιουργεί πολλά προβλήματα, από τα οποία ένα είναι, όπως αναφέρθηκε, η αρτηριοσκλήρωση και δεύτερον, τα εμφράγματα.
Η θεωρία του Kilmer Mc. Cully, αν και εμπεριστατωμένη, δεν έγινε δεκτή από τους γιατρούς των πανεπιστημίων, που βάσιζαν τις γνώσεις του και τις θεραπείες για την αρτηριοσκλήρυνση στην ύπαρξη της αυξημένης χοληστερίνης στο αίμα.
Τώρα, σαράντα χρόνια μετά, αποδείχθηκε η θεωρία της ομοκυστεΐνης σωστή και μάλιστα, εντοπίσθηκαν και τα διάφορα γονίδια που είναι υπεύθυνα για την δημιουργία της. Η δραστηριότητα των γονιδίων αυτών ποικίλει από άτομο σε άτομο, για αυτό και οι συνέπειες της ομοκυστεΐνης είναι εξατομικευμένες κατά περίσταση.
Επειδή έχει χαθεί ουσιαστικός χρόνος με την απόρριψη της θεωρίας του Kilmer Mc. Cully δεν έχει βρεθεί συστηματική αγωγή (φάρμακα) για την αντιμετώπιση του προβλήματός της. Υπάρχει απλώς μια δίαιτα που ο ίδιος ο Kilmer Mc. Cully είχε προτείνει πριν 40 χρόνια σαν πρώτο μέσο αντιμετώπισης.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.