Εδώ και πολλά χρόνια η αγορά των φαρμάκων και φαρμακευτικών επενδύσεων στον τομέα του Αλτσχάιμερ είναι κάτω από συνεχή πίεση για πιο αποτελεσματικά φάρμακα ή τουλάχιστον νέες πιο ελπιδοφόρες θεραπευτικές θεωρίες.
Συγκεκριμένα, ένας από τους «ειδικούς» του χώρου, ο Άλφρεντ Μελίκε της φαρμακευτικής εταιρείας Galantos από το Μαίντ της Γερμανίας, αναφέρει ότι «ο χώρος επενδύσεων στη φαρμακευτική αγωγή του Αλτσχάιμερ θέλει νέους προσανατολισμούς».
Τη γνώμη αυτή την υποστηρίζουν επιστημονικά με ιδιαίτερο σθένος το ζεύγος Εύα και Έκχαρντ Μαντελκωρι από το διάσημο ΜΑΧ-ΠΛΑΝΚ Ινστιτούτο του Αμβούργου. Οι συγκεκριμένοι επιστήμονες είναι κάθετοιπλέον στη θεωρία ότι υπεύθυνα για τη νόσο του Αλτσχάιμερ είναι τα δεμάτια παθολογικών –TAU και ότι προς την κατελυθυνση αυτή πρέπει να κατευθυνθεί η φαρμακευτική έρευνα και παραγωγή.
Πράγματι, ο πρώτος ανταποκρινόμενος ερευνητής – παραγωγός, η φίρμα TAURC από την Σιγκαπούρη, ξεκίνησε έρευνα και παραγωγή στην κατεύθυνση αυτή με αρχικό κεφάλαιο 100 εκατομμύρια δολάρια.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.