Υπάρχει η παροιμία «ο θάνατός σου, η ζωή μου», και μπορεί, δυστυχώς, αυτό να είναι πολλές φορές το αποτέλεσμα μιας λογικής σκέψης. Η ιδέα της θανάτωσης κάποιου για το συμφέρον μας είναι απολύτως αποκρουστική.
Σε αυτές τις περιπτώσεις έχουμε ανθρώπους με σαφείς εγκεφαλικές δυσλειτουργίες σε συγκεκριμένες περιοχές του εγκεφάλου, που έχουν διαγράψει τη γονιδιακά έμφυτη λογική λόγω της βλάβης και προβαίνουν στις αποτρόπαιες πράξεις.
Η σύγχρονη νευροφυσιολογία και οι απεικονιστικές μέθοδοι που υπάρχουν σε καθημερινή βάση και σε πολλές εγκεφαλικές παθήσεις πιστοποιούν τα όσα αναφέραμε.
Αξίζει, λοιπόν, κανείς να σκεφθεί ότι αν αφήναμε τον εγκέφαλο να λειτουργήσει στους απόλυτα φυσιολογικούς ρυθμούς του και στις γονιδιακές του επιλογές, θα είχαμε μια ζωή χωρίς πολέμους. Τροποποιημένη μεν, αλλά, οπωσδήποτε χωρίς συγκρούσεις.
Ετικέττες: αλληλοεξόντωση, εγκεφαλική δυσλειτουργία, εγκέφαλος, ηθική, κοινωνία, λογική, συμφέρον

Ο ταραγμένος εγκέφαλος θα ενεργήσει «λογικά», δηλαδή, θα θελήσει να πετάξει έναν προκειμένου να σωθούν οι υπόλοιποι. Στο συγκεκριμένο, όπου δρα λογικά, έχουμε λειτουργικές βλάβες στον εγκέφαλο, και συγκεκριμένα, των κέντρων εκείνων που επιβάλουν την αναστολή της λογικής.
Έχουμε, λοιπόν, ένα παράδοξο που πρέπει να αναλυθεί και να αναζητηθεί: σε ποιο σημείο ισορροπίας το προσωπικό ηθικό σενάριο δεν πρέπει να επιδέχεται τις αναστολές της λογικής.
Το πρόβλημα δεν είναι φιλοσοφικό, είναι καθαρά λειτουργικά εγκεφαλικό. Θέλει τη λύση του γιατί αν προχωρήσει ανεξάρτητο παραπέρα, διαταράσσεται ο κοινωνικός ιστός με όλες τις συνέπειες που έχει η διαταραχή αυτή.
Η διαταραχή του κοινωνικού ιστού εξαιτίας του προσωπικού ηθικού σεναρίου φαίνεται στην καθημερινότητα με τη μορφή των ψυχιατρικών νοσημάτων. Εάν θεωρητικά υπήρχε η δυνατότητα να εξεταστούν όλοι με ανάλογα τεστ και με προσδιορισμό της βαθμίδας του προσωπικού ηθικού σεναρίου , ο κόσμος θα ήταν πιο αρμονικός. Είναι απορίας άξιο που οι μοντέρνες και τεχνολογικά προχωρημένες κοινωνίες δεν εφαρμόζουν το παραπάνω με συνέπεια.
Ετικέττες: εγκέφαλος, ηθική, λογική, προσωπικό ηθικό σενάριο, ψυχολογία

Δίνονται διάφοροι αριθμοί, επίσημοι και ανεπίσημοι, σχετικά με το ύψος των αυτοκτονιών ή την απόπειρα της αυτοκτονίας. Κυρίως αυτό που χαρακτηρίζει αυτούς τους ανθρώπους είναι η πλήρης αδυναμία προσαρμογής στις νέες συνθήκες ειρήνης και η επεξεργασία των «ψυχικών» πραγμάτων που κουβαλούν, μετά τον πόλεμο. Βέβαια, κανένα συντονισμένο κράτος δε μπορεί να λάβει ουσιαστικά μέτρα για το ψυχικό αυτό φαινόμενο, για τον απλούστατο λόγο ότι η κρατική γραφειοκρατία δεν δέχεται ότι υπάρχουν.
Βέβαια, θα ήταν άδικο να πούμε ότι αυτό συμβαίνει μόνο στις ΗΠΑ. Πάρα πολλές χώρες, ακόμη και αυτές του πρώην υπαρκτού σοσιαλισμού, έχουν αντιμετωπίσει στους στρατούς τους ανάλογα φαινόμενα, αλλά, και εκεί αποσιωπήθηκαν διότι ακριβώς τυπικά «δεν υπήρχαν».
Δεν παύει, όμως, αυτό το φαινόμενο τώρα να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο λόγω της υπερβολικής δημοσιότητας από τα σύγχρονα ΜΜΕ. Έχει αποδειχθεί, και πάλι από αμερικανούς ερευνητές, και μάλιστα, επικεφαλής είναι ένας Έλληνας καθηγητής του Χάρβαρντ, ο Ξενάκης, ότι πραγματικά μεταδίδεται αυτή η πληροφορία ακαριαία σε μεγάλες ομάδες πληθυσμού και αποτελεί το έναυσμα για την παραγωγή νέων φαινόμενων.
Άνθρωποι με καταθλιπτική προδιάθεση σε ακραίες καταστάσεις σκέφτονται την αυτοκτονία σαν λύτρωση, και δυστυχώς, όταν αυτές φτάσουν σε ακραίο σημείο, τη χρησιμοποιούν. Είναι καιρός αυτό το φαινόμενο να αναλυθεί πιο έντονα, εφόσον δε προβλέπεται, ούτε να σταματήσουν οι συγκρούσεις, ούτε να αλλάξουν οι χαρακτηριοδομές των ανθρώπων.
Για όποιον από εμάς ξέρει κάποιον από μια τέτοια κατάσταση, ίσως πρέπει να του δείξει μια μεγαλύτερη αλληλεγγύη και προσέγγιση.
Ετικέττες: αυτοκτονία, μετατραυματικό σύνδρομο, στρατός, ψυχικές διαταραχές

Παρ’ όλα αυτά, προτού προχωρήσουμε σε αρνητικές διαπιστώσεις για την ψυχανάλυση, ή θεωρηθεί ότι αναφερόμαστε σε κάτι τέτοιο, πρέπει να πούμε, όπως τονίσαμε και στην αρχή, ότι είναι κάτι αξιόλογο. Γίνεται, όμως, πάρα πολύ πιο αξιόλογο όταν χρησιμοποιηθούν οι μοντέρνες τεχνικές της νευροφυσιολογίας ή ακόμη της υπολογιστικής τομογραφίας, όπου σε αυτά τα διαταραγμένα άτομα που ζητούν τη λύση μέσω της ψυχανάλυσης, και κυρίως, της αυτογνωσίας, δίνει μια εν τω βάθυ λειτουργική και ανατομική έρευνα του εγκεφάλου.
Ψάχνοντας, λοιπόν, τον εγκέφαλο, βρίσκουμε πάρα πολλές φορές την εντόπιση του προβλήματος που με κατάλληλους ιατρικούς, ιατροφαρμακευτικούς ή άλλους επικουρικούς χειρισμούς (π.χ. βιοανάδραση) μπορούμε να έχουμε πιο σαφείς και πιο γρήγορες λύσεις του προβλήματος. Τελικά, πρέπει συμπερασματικά να πούμε ότι η ψυχανάλυση είναι κάτι πάρα πολύ χρήσιμο, πρέπει, όμως, να προηγείται και να συμβαδίζει με αυτή την κλασική πλέον τεχνική δυνατότητα της νευροφυσιολογίας και της απεικόνισης, για μια γρήγορη λύση του προβλήματος.
Όπου αυτό εφαρμόζεται, τα αποτελέσματα είναι θεαματικά. Άρα, όταν βασανιζόμαστε από εφιάλτες, συγκρούσεις ή ψυχικές διαταραχές που δε μπορούμε να ερμηνεύσουμε, είναι καλύτερα να προχωρήσουμε πρώτα σε μια κλινική νευρολογική εξέταση, που θα μας δώσει τον τόπο και την υφή της διαταραχής, και μετά, μπορούμε, αν έχουμε τη δυνατότητα ή τη διάθεση, να προχωρήσουμε στην ψυχανάλυση.

ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΓΚΕΦΑΛΟΤΡΟΠΑ ΦΑΡΜΑΚΑ
0 Σχολίασαν Αναρτήθηκε από τον Dr D. Kountouris at 12:52 μ.μ.
Ετικέττες: εγκεφαλοτρόπα φάρμακα, εξετάσεις, παρενέργειες, ποιότητα ζωής, φάρμακα, Ψυχιατρική
Η ΧΑΜΕΝΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
1 Σχολίασαν Αναρτήθηκε από τον Dr D. Kountouris at 11:34 π.μ.
Δεν ειπώθηκε τίποτα καινούριο, ούτε προτάθηκε καμία λύση. Απλώς, με ωραία λόγια τονίστηκε πλέον, η απουσία της κοινωνικής αλληλεγγύης σαν υπεύθυνη για την απορρύθμιση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης. Αυτό ήταν κάτι σαν ένα μνημόσυνο για τον μακαρίτη Μπαζάλια που από τις αρχές του ‘70 τόνιζε, και είχε δίκιο, για τη σημασία της κοινωνικής αλληλεγγύης για τους ψυχικά ασθενείς. Όσο μένει καιρός ακόμη, ας τον θυμηθούμε και ας εφαρμόσουμε ό,τι ο ίδιος έχει κάνει με τόση επιτυχία.
Ετικέττες: αλληλεγγύη, Μπαζάλια, παγκοσμιοποίηση, Ψυχιατρική, ψυχικές διαταραχές, ψυχική υγεία
Η ΚΥΚΛΙΚΗ ΨΥΧΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
0 Σχολίασαν Αναρτήθηκε από τον Dr D. Kountouris at 11:22 π.μ.
Ετικέττες: δανεισμός, καταναλωτής, οικονομία, πίστωση, τράπεζες, υπερδανεισμός

Ετικέττες: γυναίκα, εξουσία, ΜΜΕ, πολιτική, Χίλαρι Κλίντον

Ετικέττες: αλληλεγγύη, εξουσία, πολιτική, φροντίδα

Ετικέττες: εξουσία, κατάθλιψη, μεσαία τάξη, πολιτική, φόβος, ψυχική πίεση
ΜΟΛΥΣΜΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ_ΕΝΑ ΠΑΛΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΕ ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ
0 Σχολίασαν Αναρτήθηκε από τον Dr D. Kountouris at 1:58 μ.μ.
Ετικέττες: διατροφή, ελαιόλαδο, ορυκτέλαιο, πονοκέφαλος

Επρόκειτο για την δραστική ουσία LSD (διεθυλαμίδιο του λυσεργικού οξέως), μια ανακάλυψη του Γερμανοελβετού χημικού Άλμπερτ Χόφμαν.
Ο Άλμπερτ Χόφμαν, μια από τις μεγαλύτερες διάνοιες του αιώνα, πέθανε στις 29.04.08 σε ηλικία 102 ετών. Μεγάλος λάτρης της αρχαίας Ελλάδος και μελετητής των Ελευσίνιων μυστηρίων έφτασε στην ανακάλυψη και στην σύνθεση του LSD. Εκεί, κατέληξε ουσιαστικά παίρνοντας ερέθισμα από τα Ελευσίνια μυστήρια όπου χρησιμοποιούσαν εκχυλίσματα δημητριακών κατά την διάρκεια των τελετών. Ο Χόφμαν απομόνωσε το μύκητα ερισίβη από τα δημητριακά, τον ανασυνέταξε χημικά και προέκυψε το LSD. Παίρνοντας ο ίδιος μια δόση από αυτή την ανακάλυψη, αισθάνθηκε να πετάει από το παράθυρο του εργαστηρίου του, μέσα σε μια μεγάλη συνειδησιακή έκσταση, με το ποδήλατο.
Από τότε έμεινε αυτό γνωστό ως «η μέρα του ποδηλάτου» καθώς και σε μερικές χώρες της Ευρώπης η έκφραση «Ταξίδι με ποδήλατο» ή απλά «ποδήλατο». Στη δεκαετία μεταξύ 1965 και 1975 το LSD έγινε σημαία των χίπηδων ή ιδιόρρυθμων ατόμων με ανησυχίες. Αυτό οδήγησε σε δυσμένεια την ουσία του LSD και σε απαγόρευση από το ψυχιατρικό κατεστημένο.
Ο Χόφμαν, όμως, είπε σε ένα συνέδριο προς τιμήν του για τα 100 του χρόνια στην Ζυρίχη: «Έχασε η ψυχιατρική μια μεγάλη ευκαιρία για την έρευνα της συνείδησης και την θεραπεία πολλών ψυχασθενειών» .Το ερώτημα είναι αν θα υπάρξουνε μεγάλα πνεύματα του ειδικού βάρους του Χόφμαν να συνεχίσουν αυτές τις προσπάθειες μετά τον θάνατό του.
Ετικέττες: Άλμπερτ Χόφμαν, έκσταση, Ελευσίνια Μυστήρια, Ψυχιατρική, LSD
ΜΕΘΟΛΤΡΙΕΝΟΛΟΝΗ: ΒΑΣΙΚΗ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΝΤΟΠΙΝΓΚ
0 Σχολίασαν Αναρτήθηκε από τον Dr D. Kountouris at 3:33 μ.μ.
Ο αθλητής προκειμένου να έχει επιδόσεις το έπαιρνε χωρίς να ρωτάει πολλά. Αλλά και ο παρασκευαστής – προμηθευτής δεν είχε και κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον να φοβίσει με τις παρενέργειες τους πελάτες του. Σε δοκιμές που έγιναν με ζώα ως πειραματόζωα, τα αποτελέσματα για την τοξικότητα και τις παρενέργειες ήταν άκρως απογοητευτικά.
Δειλά - δειλά κάποιοι γιατροί και δημοσιογράφοι το ανέφεραν αυτό, αλλά έχοντας την πεποίθηση ότι δεν γινόταν ποτέ χρήση της και ιδιαίτερα, σε συνδυασμό με άλλα σκευάσματα, όπως αποκαλύφθηκε στην άρση βαρών.
Το ότι έχουμε και ένα κρούσμα στην κολύμβηση είναι γεγονός. Γιατί η κολύμβηση είναι ένα άθλημα δημοφιλές και πιο εκτεταμένο από την άρση βαρών, με ειδικό βάρος στους αγώνες του Πεκίνο. Το ότι ο συγκεκριμένος πρωταθλητής είναι Έλληνας δείχνει ότι η μεθολτριενολόνη έχει πλέον μπει δυναμικά και στη δική μας αγορά. Εδώ, ομοσπονδίες και κράτος για λόγους προστασίας της υγείας πρέπει να περάσουν από έλεγχο κάθε επιδοτούμενο αθλητή σχετικά με το ντόπινγκ αυτό.
Το βέβαιο είναι ότι το αποτέλεσμα θα δώσει μια ώθηση προς την κάθαρση και νέο τρόπο σκέψης για τον αθλητισμό.
Ετικέττες: αθλητισμός, αναβολικά, κολύμβηση, μεθολτριενολόνη, ντόπινγκ
ΤΡΑΥΜΑΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥ
0 Σχολίασαν Αναρτήθηκε από τον Dr D. Kountouris at 6:10 μ.μ.
Πολλές φορές απλές εικόνες, σκηνές του δρόμου, επιφωνήματα ή και σε ακραίες περιπτώσεις, μυρωδιές ή αρώματα, ξυπνούν έντονες αναμνήσεις με ιδεοληπτικές σκέψεις αναφορικά με το τραυματικό γεγονός και δημιουργούν την αφετηρία για τον πανικό.
Τα άτομα που παρουσιάζουν τέτοιες καταστάσεις έχουν, χωρίς να το ξέρουν, εγκεφαλικές δυσλειτουργίες που όταν αποκατασταθούν παύει και η δημιουργία του πανικού. Σε έρευνες που έγιναν τα τελευταία χρόνια με το εγκεφαλογράφημα διαπιστώθηκε αυτή η παρατήρηση.
Με τις εμπειρίες αυτές πρέπει να θεωρηθεί ότι πλέον υφίστανται για τέτοιες περιπτώσεις θεραπευτικές μέθοδοι και τα άτομα που έχουν τέτοιου είδους προβλήματα, αν καταφύγουν έγκαιρα στον ειδικό, βρίσκουν τη λύση.

Εάν σας συμβεί κάτι τέτοιο και ιδιαίτερα, όταν αυτό επαναλαμβάνεται με μια φοβική για εσάς από το παρελθόν εμπειρία, μιλάμε για αυτό το μετατραυματικό στρες. Λάβετέ το σοβαρά υπόψη σας και πολεμήστε το ζητώντας τη βοήθεια ενός ειδικού γιατί όσο περνάει ο καιρός και πέφτουν οι αντοχές, ενώ αυξάνεται η κοινωνική πίεση, φτάνει ο άνθρωπος στα όριά του.
Ετικέττες: δυσθυμία, μετατραυματικό σύνδρομο, πανικός, τραυματικές εμπειρίες, φόβος, Ψυχιατρική, ψυχολογικό στρες

Το πόσο ισχυρά είναι αυτά τα μιμίδια καταγράφημε με δυο εργασίες που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα, η μία από τη Σουηδία και η άλλη από την Αμερική, με αντικείμενο την αυτοκτονία και την παχυσαρκία. Ερευνώντας τα τηλεφωνήματα και χρησιμοποιώντας τη θεωρία των δικτύων, που είναι μια μαθηματική αναπαράσταση των δυναμικών σχέσεων, βρέθηκε ότι οι άνθρωποι επηρεάζονται τόσο από την αυτοκτονία, όσο και την παχυσαρκία όταν στο περιβάλλον τους ανέρχεται ο αριθμός των αυτοκτονικών ή παχυσάρκων, άσχετα αν τους γνωρίζουν ή όχι. Δηλαδή, βρέθηκε, παραδείγματος χάριν, ότι στο άμεσο κοινωνικό περιβάλλον, εφόσον υπάρχει ένας αυτόχειρας, ανεβαίνει το ρίσκο της αυτοκτονίας κατά 8%, ενώ όταν είναι στο εργασιακό περιβάλλον κατά 4%. Περίπου στην ίδια ποσοστιαία αναλογία είναι και η παχυσαρκία με την κατάθλιψη.
Στην ερμηνεία κατά πόσον αυτά εδώ τα πράγματα είναι δυνατά, επιβεβαιώνεται από τη θεωρία των μιμιδίων, όπου ακριβώς έχουμε την εξάπλωση των λεγομένων μολυσματικών ιδεών, που δε γίνεται με άμεση ανθρώπινη επαφή, παρά με μιμιδιακή κατανομή σε μεγάλες πληθυσμιακές ομάδες. Οι έρευνες αυτές αποτελούν την πιστοποίηση της θεωρίας των μιμιδίων, η οποία εξαπλώνεται σε όλες τις μορφές της ζωής μας και ανάλογα με την πορεία που δίνουν τα ερεθίσματα των μιμιδίων χαρακτηρίζονται θετικά ή αρνητικά, αν είναι προς όφελος ή εις βάρος του ατόμου.
Εν προκειμένου, σε ό,τι αφορά αυτοκτονία, παχυσαρκία και κατάθλιψη είναι αμιγώς εις βάρος τους. Αυτό δίνει ένα ερέθισμα, κυρίως για ψυχιάτρους, όταν αφορούν τέτοιες θεραπευτικές αγωγές και να λαμβάνονται υπόψη και να αντιμετωπίζονται αυτές οι καταστάσεις ανάλογα.
Ετικέττες: αυτοκτονία, εγκέφαλος, κατάθλιψη, μίμηση, μιμίδια, παχυσαρκία, ψυχικές διαταραχές

ΤΟ 2005 ένας φερέλπις ποδοσφαιριστής, ο Ίβαν Κλάσνικ, μεταγράφεται από μια ομάδα του Αμβούργου σε ένα άλλο γερμανικό σύλλογο με διεθνή προβολή, στη Βέρντερ Βρέμης. Τίποτε το ιδιαίτερο για την κλάση του ποδοσφαιριστή και για το ρυθμό της ομάδας. Μια μεταγραφή που δικαιώθηκε πλήρως, και μάλιστα, χρειάστηκαν πάρα πολλά λεφτά για να πραγματοποιηθεί. Ο ποδοσφαιριστλης είχε μια λαμπρή καριέρα από τότε και τρία χρόνια μετά που τον έφερε σε πρώτη ζήτηση στην παγκόσμια αγορά ακριβοπληρωμένων ποδοσφαιριστών με έμφυτο ταλέντο. Επρόκειτο για έναν επιθετικό με τεράστιες σωματικές δυνατότητες και μια απαράμιλλη τεχνική. Το περίεργο είναι ότι όταν έγινε η μεταγραφή, όπως συνηθίζεται σε αυτούς τους συλλόγους, πράγματι έγινε ένας πλήρης ιατρικός έλεγχος και διαπιστώθηκε, όσο κι αν φαίνεται περίεργο, ότι ο ποδοσφαιριστής είχε διαταραγμένη νεφρική λειτουργία. Συγκεκριμένα, βρέθηκε περίπου ότι στο 23% δε λειτουργούσαν τα νεφρά του και ήταν ανεβασμένα πάρα πολύ τα αντίστοιχα μικροβιολογικά ευρήματα.
Το περίεργο, και ιδιαίτερα για γερμανικούς συλλόγους, είναι πρώτον, η επιπολαιότητα που εμφανίζεται κατά την μεταγραφή του ποδοσφαιριστή λόγω του προβλήματος. Το δεύτερο, και πιο επιπόλαιο, είναι ότι σε μια μεγάλη ομάδα, όπως είναι η Βέρντερ Βρέμης, η οποία έχει ένα ιδιαίτερα αξιόλογο ιατρικό επιτελείο με πάρα πολλούς γιατρούς, φυσιάτρους, εργοθεραπευτές, παθολόγους κλπ γνωρίζοντας το πρόβλημα δεν έλαβε καμία ειδική μέριμνα.
Η κορύφωση του προβληματισμού έρχεται με το γεγονός ότι λόγω της μειωμένης απόδοσης, η οποία εν τω μεταξύ αυξήθηκε τα επόμενα χρόνια περί το 90%, ενώ ήταν γνωστή και ελεγχόμενη, παρ’ όλο που εν εκτιμήθηκε σωστά, έγινε ένα ακόμη ιατρικό λάθος. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο ποδοσφαιριστής λόγω των δικαιολογημένων πόνων που είχε στα νεφρά για όσο καιρό αγωνιζόταν έπαιρνε σχεδόν σε καθημερινή βάση μεγάλες ποσότητες αναλγητικών, τα οποία, λόγω του αντιφλεγμονώδους χαρακτήρα, «έκαιγαν» τα νεφρά ακόμα περισσότερο. Το αποτέλεσμα ήταν ότι μετά από μια οξεία κρίση ύστερα από έναν εντατικό αγώνα κατέληξε ο Κλάσνικ στην κλινική της πόλης, όπου εσφαλμένα του έγινε, λόγω του προβλήματος και των πόνων που είχε στην κοιλιά, μια εγχείρηση σκωλικοειδίτιδας.
Η εγχείρηση αυτή ήταν η αφορμή να διαγνωστεί και το πρόβλημα των νεφρών, όπου για το παιδί συνέβησαν δύο μοιραία και τραγικά συμβάντα. Γνωρίζοντας πλέον την νεφρική ανεπάρκεια οι γιατροί προχώρησαν σε μια εγχείρηση, όπου η μητέρα του δάνεισε το ένα νεφρό, λόγω συμβατότητας, και κατά την εγχείρηση πάλι το νεφρό δε λειτούργησε. Απερρίφθη από τον οργανισμό, αν και οι δύο είχαν την ίδια ομάδα αίματος, Ο. αιωρείται για αυτό μια δικαστική έρευνα για το πώς συνέβη. Η επιμονή του ποδοσφαιριστή για να ζήσει και η όλη προσπάθεια της κροάτικης οικογένειας με την περιβάλλουσα βαλκανική νοοτροπία, έφτασε στη δεύτερη θυσία, συγκεκριμένα να δώσει ο πατέρας του το νεφρό του, που αυτή τη φορά βοήθησε για την αποκατάσταση της νεφρικής ανεπάρκειας.
Το 2007 επανέρχεται ο ποδοσφαιριστής στην ενεργό δράση και ξεκινάει ένα δικαστικό αγώνα, ζητώντας 1,5 εκατομμύριο ευρώ αποζημίωση για το πρόβλημά του από το σύλλογο της Βρέμης. Η Βρέμη, μια ομάδα σίγουρα μεγάλης λαϊκής δημοκρατικής βάσης και δημοκρατικών τόνων αντισκέτεται σε ότι αφορά την υπεράσπιση του ιατρικού της τιμ και προσπαθεί να καλύψει τα ακάλυπτα. Βέβαια, το τέλος ήταν ευτυχές και όπως λέει η γυναίκα του ποδοσφαιριστή, δεν την ενδιαφέρει αν θα παίξει ή δε θα παίξει ποδόσφαιρο, την ενδιαφέρει που ο άντρας της ζει.
Θεωρείται αξιοσημείωτο το γεγονός για ένα και μόνο λόγο. Πώς τόσο μεγάλοι σύλλογοι επενδύουν τόσα πολλά λεφτά έχοντας τόσο μεγάλη δυνατότητα να ελέγχουν , να γνωρίζουν και εκ των προτέρων να είναι γνώστες μιας δυσάρεστης κατάστασης. Προφανώς, ο ποδοσφαιριστής αγοράστηκε σαν αναλώσιμο προϊόν συντόμου χρόνου.
Το δυσάρεστο είναι για τη Βρέμη ότι η ιδιαιτερότητα του χαρακτήρα και η συνοχή της οικογένειάς του (ο αδερφός του είναι καθηγητής σε ιατρική σχολή) οδήγησε στο να έρθει στην επιφάνεια αυτό το σκάνδαλο και το κυριότερο από όλα, η μορφή και το σχήμα του ηθικού προφίλ που έχουν οι σημερινοί άνθρωποι και μεγαλοπαράγοντες του ποδοσφαίρου.
Ετικέττες: αθλητισμός, ιατρικά λάθη, νεφρική ανεπάρκεια, ποδόσφαιρο
Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
ΟΙ ΠΟΝΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΙΔΥΜΟ ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΕΡΟΙ ΣΕ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΕΡΕΥΝΑ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΔΕΝ ...
-
Το εγκεφαλογράφημα είναι εδώ και μισό αιώνα πλέον γνωστό στην κλινική ρουτίνα. Κυρίως, χρησιμοποιείται για τη διάγνωση των εκφυλιστικών παθή...
-
Ο ΕΡΠΗΣ ΖΩΣΤΗΡΑΣ ΠΟΛΥ ΤΑΚΤΙΚΑ «ΧΤΥΠΑΕΙ» ΣΕ ΜΕΡΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ, ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΔΙΑΓΝΩΣΤΕΣ. ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ...
-
ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΛΟΓΩ ΖΕΣΤΗΣ ΚΑΙ ΥΓΡΑΣΙΑΣ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΩΝ ΠΟΙΚΙΛΟΧΡΟΥ ΠΙΤΥΡΙΑΣΗΣ Αν και η βασική αιτία της εμφάνισης της πο...
-
ΣΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ASPERGER ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΕΛΑΦΡΑ ΜΟΡΦΗ ΑΥΤΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ, ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΩΝ ...
-
Η ΜΥΟΤΟΝΙΚΗ ΔΥΣΤΡΟΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΡΓΑ ΕΞΕΛΙΣΣΟΜΕΝΗ «ΥΠΟΥΛΗ» ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΠΟΥ «ΞΑΦΝΙΑΖΕΙ» ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΤΗΣ. Είναι πάρα πολύ δύσκολο για έναν γι...
-
Με τρομερή συχνότητα εμφανίζεται τον τελευταίο καιρό ο έρπης ζωστήρας. Πρόκειται για κόκκινες επώδυνες φουσκάλες με φαγούρα και πόνο, ταξιδε...
-
ΟΙ ΑΡΑΧΝΟΕΙΔEIΣ ΚΥΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΟΙ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΑΧΝΟΕΙΔΗ ΜΗΝΙΓΓΑ ΤΩΝ ΤΟΙΧΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΚΑΙ Κ...
-
ΠΟΛΥ ΤΑΚΤΙΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΕΡΠΗ ΖΩΣΤΗΡΑ ΜΑΖΙ Η ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΝΤΟΝΟ ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ. Η συνύπαρξη των δύο νοσηρών καταστάσεων,...
-
ΈΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΔΟΚΡΑΝΙΑΚΗΣ ΠΙΕΣΗΣ. Μέσα στον εγκέφαλο υπάρχει ένα σύστημ...