Η μεθολτριενολόνη είναι πλέον βασική ουσία του ντόπινγκ των αθλητών. Η χρήση της ουσίας αυτής είναι γνωστή από πολύ παλιά. Ήδη πριν δεκαπέντε χρόνια στην πιάτσα των αθλητών θεωρούταν σαν βασικό αναβολικό, το οποίο και δε μπορούσε να ανακαλυφθεί στους ελέγχους.
Ο αθλητής προκειμένου να έχει επιδόσεις το έπαιρνε χωρίς να ρωτάει πολλά. Αλλά και ο παρασκευαστής – προμηθευτής δεν είχε και κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον να φοβίσει με τις παρενέργειες τους πελάτες του. Σε δοκιμές που έγιναν με ζώα ως πειραματόζωα, τα αποτελέσματα για την τοξικότητα και τις παρενέργειες ήταν άκρως απογοητευτικά.
Δειλά - δειλά κάποιοι γιατροί και δημοσιογράφοι το ανέφεραν αυτό, αλλά έχοντας την πεποίθηση ότι δεν γινόταν ποτέ χρήση της και ιδιαίτερα, σε συνδυασμό με άλλα σκευάσματα, όπως αποκαλύφθηκε στην άρση βαρών.
Το ότι έχουμε και ένα κρούσμα στην κολύμβηση είναι γεγονός. Γιατί η κολύμβηση είναι ένα άθλημα δημοφιλές και πιο εκτεταμένο από την άρση βαρών, με ειδικό βάρος στους αγώνες του Πεκίνο. Το ότι ο συγκεκριμένος πρωταθλητής είναι Έλληνας δείχνει ότι η μεθολτριενολόνη έχει πλέον μπει δυναμικά και στη δική μας αγορά. Εδώ, ομοσπονδίες και κράτος για λόγους προστασίας της υγείας πρέπει να περάσουν από έλεγχο κάθε επιδοτούμενο αθλητή σχετικά με το ντόπινγκ αυτό.
Το βέβαιο είναι ότι το αποτέλεσμα θα δώσει μια ώθηση προς την κάθαρση και νέο τρόπο σκέψης για τον αθλητισμό.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.