ΕΡΥΘΡΟΠΟΙΗΤΙΝΗ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗ

ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΕΝΤΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΔΥΝΑΤΟ ΣΤΡΕΣ.
Ένα φάρμακο που μέχρι τώρα ήτανε γνωστό για τις περιπτώσεις ντόπινγκ η ερυθροποιητίνη η οποία διεγείρει τον μυελό των οστών για την παραγωγή των ερυθρών αιμοσφαιρίων. Από εκεί και είναι το όνομα από το ερυθρός και από το ποιώ. Η ουσία αυτή λοιπόν έχει αποδειχθεί ότι είναι ιδιαίτερα καλή σε ότι αφορά την θεραπεία διαταραχών της μνήμης και άλλων γνωστικών λειτουργιών. Σε πειράματα που γίνανε σε ποντίκια ήταν ουσιαστικές οι διαφορές σε ότι αφορά την δράση της για την καλύτερη μνήμη, όταν δε επαναλήφθηκαν αυτά σε ανθρώπους τα αποτελέσματα επιβεβαιώθηκαν ακόμη μια φορά και μάλιστα παράλληλα με την λειτουργία της μνήμης και την βελτίωση των άλλων γνωστικών λειτουργιών εμφανίστηκε ότι υποχώρησε η κατάθλιψη και οι σχιζοφρενικές διαταραχές.
Βλέπουμε λοιπόν ότι από ένα φάρμακο το οποίο μέχρι τώρα χρησιμοποιούνταν στο ντόπινγκ των αθλητών ή στους νεφροπαθείς ανοίγουνε νέοι ορίζοντες για την περίθαλψη και των διαταραχών της μνήμης και την κατάθλιψη που βασανίζουνε εκατομμύρια ασθενείς.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.