Ο ΑΛΚΟΟΛΙΣΜΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΗ.
Ένας Γάλλος γιατρός ο ίδιος αλκοολικός μετά από κάποια σειρά πολλών πειραματισμών με διάφορα φάρμακα προσπαθώντας να πολεμήσει το graving (η ασταμάτητη επιθυμία για λήψη αλκοόλ) έψαξε ο ίδιος να βρει κάτι που θα ταίριαζε και θα βοηθούσε στον εαυτό του. Έχοντας πλέον εξαντληθεί οικονομικά και ψυχικά όπως και οι περίπου 12.000.000 αλκοολικοί σε όλη την Ευρώπη δοκίμασε στο τέλος ένα συνδυασμό φαρμάκων όπου μεταξύ των άλλων κυριαρχούσε και μια ουσία που λέγεται μπακλοφέν.
Το μπακλοφέν δρα σε συγκεκριμένο σημείο του εγκεφάλου και μπλοκάρει τους νευροδιαβιβαστές εκείνους που «ανοίγουν την όρεξη» για περισσότερο αλκοόλ.
Παίρνοντας αυτό το χάπι που σημειώτεον το ίδιο δεν δημιουργεί εξάρτηση, έχει άλλες παρενέργειες αλλά το ίδιο δεν είναι ουδέτερο κατάφερε να μείνει για δύο χρόνια και εξακολουθεί να είναι χωρίς την εξάρτηση του αλκοόλ. Ο ίδιος είναι τόσο ενθουσιασμένος που συγκεκριμένα έχει γράψει ένα βιβλίο με τον τίτλο «Πως έφυγα από την εξάρτηση μου». Βέβαια αυτή η θεραπεία αποτελεί την εμπειρία ενός γιατρού και την επιτυχή έκβασή της σε αυτόν και ίσως σε άλλους 140 που εκ των υστέρων ακολούθησαν την συμβουλή του και πράγματι πέτυχαν αυτό που αυτός κατάφερε.
Βέβαια ακόμη δεν έχουνε λάβει χώρα οι ανάλογες εξετάσεις και δοκιμές κάτω από αμιγώς ιατρικό καθεστώς ώστε να μπορεί κανείς να ισχυριστεί κάτι τέτοιο. Πάντως σαν γεγονός πρέπει να καταγραφεί και να τύχει ιδιαίτερης προσοχής διότι πραγματικά το πρόβλημα του αλκοολισμού βασανίζει πολλά εκατομμύρια ασθενείς

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.