ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΟΣ;

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΚΑΙ ΙΑΠΩΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΝ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΛΕΥΧΑΙΜΙΑΣ ΑΠΟ ΜΗΤΕΡΑ ΣΕ ΕΜΒΡΥΟ.
Η μητέρα ενώ έχει πλέον πεθάνει ανακαλύφθηκε ότι η κόρη 3 ετών ανέπτυσσε λευχαιμία πανομοιότυπου τύπου με αυτόν της μητέρας.
Πρόκειται για μια περίπτωση όπως λέγεται και στην ιατρική Αργκό (γενετικών αποτυπωμάτων).
Η υπόθεση είναι ότι τα κυτταρικά κύτταρα πέρασαν μέσα από τον πλακούντα στο έμβρυο και από εκεί με το κυκλοφορικό σύστημα μεταφέρθηκαν σε όλο το σώμα του παιδιού. Ένα αδύναμο ανοσοποιητικό της μητέρας δεν έχει την δυνατότητα να αποτρέψει την εξέλιξη αυτών των καρκινογόνων κυττάρων που αν και δύσκολα πέρασαν στο παιδί.
Ουσιαστικά ανοίγει πλέον με αυτήν την παρατήρηση ένα νέο κεφάλαιο που μέχρι τώρα ήταν γνωστό για την μετάδοση καρκινικών κυττάρων ιδιαίτερα για λευχαιμία και μελάνωμα από μάνα σε παιδί αλλά δεν έχει αποδειχθεί.
Ιατρικά αυτό σημαίνει ότι πρέπει να λαμβάνεται υπόψη σε όλες τις αποκλίσεις πριν και μετά από τον τοκετό. Όσο προχωράει η ιατρική εξασφαλίζει στον άνθρωπο μια άνετη και σίγουρη ζωή, του εξασφαλίζει όμως και επιπλέον προβλήματα που προέρχονται από νέες γνώσεις όπως αυτή της μετάβασης καρκίνου από μητέρα σε έμβρυο. Είναι ένα θέμα γενικό αλλά ειδικό που πρέπει από εδώ και πέρα να το έχουμε σοβαρά υπόψη για να μην μας εκπλήσσει.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.