ΗΛΕΚΤΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΔΙΑΚΡΑΝΙΑΚΟΥ ΕΡΕΘΙΣΜΟΥ

Η ΗΛΕΚΤΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΜΑΪΚΗ ΕΠΟΧΗ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΤΙΝΟ ΓΙΑΤΡΟ ΣΚΡΙΜΠΟΝΙΟΥΣ ΛΑΡΓΚΟΥΣ
Η ηλεκτροθεραπεία σαν ανάγκη ιατρική παρουσιάστηκε διεξοδικά στις αρχές του 19ου αιώνα στα νοσοκομεία των Παρισίων όπου και σ’ αυτά της τότε Ρωσίας πριν γίνει Σοβιετική Ένωση όπου χρησιμοποιούνταν κατά κύριο λόγο για διαταραχές του άγχους και του ύπνου.
Συνήθιζαν τότε να βάζουνε 2 ηλεκτρόδια στους κροτάφους του κρανίου και να διοχετεύουνε ελαφρύ ρεύμα για να δουν τις αντιδράσεις.
Τελευταία έχει φύγει πλέον από το πειραματικό στάδιο η όλη διαδικασία και έχει μπει μετά από αμερικάνικες έρευνες και κατασκευή ειδικών συσκευών και στην θεραπεία των νευροψυχιατρικών παθήσεων.
Χρησιμοποιώντας τον ίδιο τρόπο ηλεκτρισμού με λίγα amper μέσω των μαστοειδών αποφύσεων διοχετευόμενο το ηλεκτρικό ρεύμα παράγει μεγάλες ποσότητες ενδορφίνης καθώς επίσης και νευροδιαβιβαστών, σεροτονίνης, ντοπαμίνης, νορεπινεφρίνης, και κορτιζόλης.
Χωρίς να μπορεί κανένας να εξηγήσει ακόμη πως αυτά έχουνε πάρα πολύ μεγάλη και σωστή επίδραση σε όλες σχεδόν τις νευροψυχιατρικές παθήσεις που πλέον σιγά-σιγά άρχιζαν να εξετάζονται κομμάτι-κομμάτι μέχρι ποιο σημείο φτάνει αυτή η ευεργετική επίδραση.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.